06 november 2008

Et lite juleverksted + en liten konkurranse

Jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med pynt i stuevinduene (eller mangel av...), så i går kveld hadde jeg en date med symaskinen min på hobbyrommet i vrimmelen av restestoff. Godt å få brukt opp slike ting.... Og så kom denne vasen endelig i bruk, hurra :Så var det den lille konkurransen da...
Jeg er nesten ferdig med alle julegavene, utrolig deilig. MEN jeg sitter igjen med en litt vanskelig nøtt = svigers
Er det noen der ute som kan hjelpe meg med noen spennende tips??? Jeg har lagd halve gaven, men trenger liksom noe mer! Den kan enten være kjøpegave eller hjemmelaget.
De er aktive, er mye på jobb eller på hytten (på fjellet). Ikke så opptatt av interiør eller pynt. Og som ellers har alt de trenger...
Til den av dere som hoster opp det tipset jeg faller mest for, har jeg lyst å gi 1 hjerte eller 2 som takk :Ha en riktig så god kveld alle sammen. Her lukter det jammen pinnekjøtt. Meg og min kjære har en date når de 2 små er lagt for kvelden (mange dater på meg for tiden hihi). Vi klarte rett og slett ikke å motstå fristelsen i butikken...

49 kommentarer:

Fru. Fryd sa...

Så kjekt med date da:0) også så deilig at du ikke må langt av sted.

Forslag til gave er abonnement på et tidsskrift eller ukeblad. Min mor er gald i bladet "Vi over 60" Ellers er det utrolig kjekk å gi bort billetter til en teaterforestilling, konsert eller revyshow. Det er jo så mye spennende å se og høre her i Bergen. Tror også info om neste års Festspiller ligger ute.

Lykke til i jakten på "gaven", men jeg må si jeg er litt imponert over at du nesten er ferdig.

Snart er det helg!! JUHUUU

malrodien sa...

en boks med freia melkehjerter? den boksen kan man pynte litt ersonlig også ;) ellers elsker jeg en liten kurv med hverdagslige ting eller julemat... eller rett å slett en potte med blomst, rysling osv?

en sydd pute! med noe personlig da? sprit:P? ELLER en bildebok som du lager på expert sine sider for eksempell.. da kan man ha med dikt å bilder :)

nei nå ble jeg tom for denne gang:P

Tulip sa...

Så kjekt å være nesten ferdig. Enig i at svigers er de vanskeligste å kjøpe til.
De har som regel alt, og ikke enkelt å finne på noe da.

De trenger ikke ny hyttebok da?;)

Ellers så finnes det jo mange miljøvennlige gavetips om dagen; som f.eks.
-å sponse "ei ku" til en familie i et utviklingsland,
-gi bort kinobilletter (som nevnt i innlegget over),
-ellers er det jo kjekt med hjemmesydde handlenett der du kan fylle opp nettet med kryssordblader og noe godt...

Lykke til!!!;))

Fru Petersen sa...

Champagne/vinkjøleren som jeg selger ;)

Kristines verden sa...

..eller et gavekort på massasje, fotpleie, hudpleie...det er utrolig deilig å få- utrolig deilig og gjør godt for kropp og sjel! Ha en fin kveld- og imponerende at du snart er ferdig med julegavene! Klem

ENGEL sa...

bk dem et godt brød eller gode kaker!eller mal et bilde!

tinemor sa...

Søte hjerter.
Står i stil til humøret kanskje, i å med det er dating på gang.
Så gøy!!
Hva med å gi svigers en sånn kjærlighetspute jeg selger på shopen min??
Du som er så flink til å sy, kan jo lage en slik selv, med bilde av dem, eller av barn og/eller barnebarn....
Var det en ide??
Lykke til
Klem

Ida sa...

Heeeei :)

Takk for svar ang fransken - heeeelt genialt :-)

Man får virkleig ikke nok hjerter nei - og skal si de gjorde seg i den vasen !

Ang gave - i fjor ga vi sengetøy fra hemtex (de har alltid 2 for prisen av 1 rundt jul..hihi). I år skal jeg gi gavekort på revybilletter. Eventuelt finnes det en rekke "tur-bøker" med flotte bilder av naturen og forslag til fine turer man kan gå her på vestlandet. Vedder på at det hadde blitt populært med en kalender av barna også ? Eventuelt en fotobok fra året som har gått?

Mmmm... kose deg med pinnekjøtt :) Heldige du! og på date selvfølgelig :-)

Klemmer fra Ida

Josefine sa...

Hei beklager.. er litt tom selv der..vanskelig å gi til foreldre.. Men en opplevelses gave er vel ikke å forrakte vil jeg tro.. Ser du har vært i nye butikken til farmors hus..Der har ikke jeg vært enda, gleder meg til et besøk der:) Veldig søte hjerter du har laget. Håper du finner noe til dem:) Klem fra Josefine

Mor Kari sa...

Abonnement på tidsskrift er en god ide. Vi er mye på hytta på fjellet, og har stor glede av bladet "HYTTELIV". Fikk abonnementet i gave for flere år siden, og har fortsatt og holde det siden.Søkte på nettet nå, og nå får man ett års abonnement til kr.319.-
Ellers setter jo vi hyttefolk pris på varme tøfler, et koselig pledd, og god rødvin.

elinrs sa...

Du er kjempeflink som er kommet så langt med julegavene.Mitt ønske fra svigerdøtre og sønner hadde vært et koselig kort(gjerne med et av de nydelige hjertene på)og på det kortet skulle der stå en koselig innvitasjon til middagsbesøk.Mye bedre enn alt som kan kjøpes for penger. Tusen takk for oppskriften på votter.Holder på med par nr 4. Klem fra meg

Det blå hjertet sa...

Til svigers:

På ordning-reda.no har de noen geniale plastikkbøker til å ha enten bilder inni eller for eksempel oppskrifter. Jeg ville laget en fin forside, og hatt kjekke oppskrifter inni... Å ha oppskriftsbok i plastikk er jo veldig praktisk. Og så er det greit når han/hun finner nye, for det er bare å sette de rett inn i plastikklommene:)

Et annet tips som alltid er suksess: Gå sammen med søsken, og lage "Året-rundt gave". Da får de en spennende ting/tjeneste/aktivitet hver måned. Vi gjorde dette med farmor og farfar - og det var SÅÅ kjekt. De hadde jo noe å glede seg til hver måned. Eksempler: far kom å pyntet til påske i april, vi hadde fårikål gryte i oktober, tante hadde sommer picnic... En måned fikk de tegninger av barnebarn... Osv... Veldig kjekk ting for de som har alt - og egentlig bare ønsker mer tid sammen med familien..:)

Juno sa...

Her var det mange gode forslag ser jeg, noen av dem hadde jeg tengt på også, men jeg skriver dem alikevel.

*i fjord laget jeg bok på elkjop.no med bilder fra min gutts første år, og ga den i gave til svigers, de ble kjempe glad for deg, og ruker den fortsatt sier di:)

*Gave med forskjellige dyr, i forskjellige prisklasser til u-land. Det ga jeg også i fjord, til flere personer som "har alt" og det satte de virkelig pris på. Tror det var gjennom røde kors. Her kan du kjøpe f.eks en gjeng kyllinger, en gris, ei geit, noen høner osv. På den måten hjelper de en hel eller flere familier:)

*gavekort på hudpleie, eller hudpleieprodukter (hvis hun er glad i å ta vare på huden sin) Eller et fantastisk håndsett fra mary kay, der du får silkemyke hender-den er helt fantastisk;)

*Hva med en ny skjorte til svigerfar;)

*er det noe verktøy de kansje trenger? f.eks jekk til bilen?

Nei det er ikke alltid like lett med de svigerforeldrene...Ønsker deg hvertfall lykke til :)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Herlighet- ferdig med julepresangene snart??
Skal si du er effektiv og flink, siv!!
Til svigers kan du vel gi et flott innrammet bilde av dine søte små, eller en kalender med bilder fra familien. Det kan jo brukes hele året og er noe besteforeldre setter pris på. (her de flere barnebarn kan du kanskje samle bilder av dem også i kalenderen) Eller gavekort med invitasjon til middag hos dere. Bøker er vel også kjekt å få..
Natti, natti! -H :O)

MonaLisa sa...

Hei, hjertene så veldig koselige ut!Og så hyggelig med date da - dere er virkelig flinke!! Jeg foreslår ett abb på HYTTELIV. Der finner man tips om ALT som har med hytta å gjøre, inkl andre reiser/turer. Eller billetter til en forestilling på teater/nye operaen etc. Lykke til! Stor klem og god helg herfra

Nita sa...

Du store, skal si folk er kreative :) Hadde tenkt å foreslå flere av disse ideene selv, men holder vel en knapp på middagsinvitasjon som gave til svigers. Om dere reiser til dem og lager maten sammen, eller om svigers kommer til dere er vel ett fett. Det viktigste er tiden dere får sammen :)
Lite flink du da- ferdig med julegavene!

Ønsker deg en flott helg :)

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Å hekle popcorn er ikke vanskelig! Du hekler 5 staver i samme maske, ta nåla ut av løkken. Stikk nålen inn mellom 1. og 2. stav, sett på løkken fra siste stav + et kast om nålen. Dra nå gjennom alle masker. Så har du et popcorn!
Så fine hjerter du har laget! Å finne gaver til voksne er ikke lett nei. Hadde tenkt å foreslå kalender eller vin, men ser det allerede er foreslått :0) Hva med spa-produkter til hjemmebruk? CD?

vivian sa...

Har et SUPERT forslag! ;-)

De er sikkert glad i å lage god mat! Hva med å kjøpe noe godt krydder og en god matolje! Det er slikt som en alltid blir glad for, og noe en kansje ikke alltid tar seg råd til å kjøpe selv! Potetkrydderet til CEMO gormet er kjempe godt på ovnsstekte poteter. Det har jeg kjøpt på Traktøren og på Fryd, men en får sikkert tak i det andre steder! Og boxene er bare så tøffe! LYKKE TIL!
KLEM fra Vivian! c",)

simmas hus sa...

Her er et forslag som alltid faller i smak : Kjøp deg en hvit kurv på Fretex, eller finn en kurv som du kan spraye hvit. Oppi der legger du to flasker rødvin, en pose god kaffi, en boks julekaker, og en middagsinvitasjon. Perfekt!

Klem

Kari sa...

Mange har allerede kommet med mange gode forslag. Synes absolutt noe til hytten sikkert vil være bra. Et strikket pledd, varme tøfler eller abonnent på et blad. Ifjor fikk jeg ett nett fullt med strikkete tøfler slik at jeg har til gjester. Ble kjempeglad for det. Hva med å lage en hyttebok med bilder og historier fra hytta? Eller en bok om dine barns siste år med bilder og tegninger?

Magny sa...

rene julestemningen hos deg,- dufte av pinnekjøtt allerede...
de hjertene var lekre , virkelig koselig å ha dem vasen også...

men svigers,- samme her aner ikke hva vi skal gi dem....

klemmer~'~'~'

Forglemmegei sa...

Hei takk for fine ord og besøk på bloggen min. Hvor mange gode forslag som er kommet her, artig måte å få ideer på. lykke til. Er veldig for å gi en kurv eller mer hendig for tur folk en sekk med ei flaske rød vin noe hjemmelaget knask enter kaker eller rundstykker. og litt oster eller spekemat... gjør turen minneverdig også...
hi hi
klem camilla

Thea sa...

Hei:)
Ser det er mange forslag her, men tenkte jeg skulle dele hva jeg har kjøpt til mine i tillegg til det jeg holder på å lage. De er også aktive mennesker, ute i hagen, båt etc.. De er veldig glade i kaffe, men lager bare når de har gjester for ellers blir den fort gammel. Derfor jeg jeg kjøpt en liten trakter som kun lager to kopper, og som går rett i hvert sitt termokrus. (Da kan en ikke klage på at kaffen blir så fort kald når de sitter ute.... )Denne er ikke dyr og selges på Ellos nedsatt til kr 99,- (249,-). Se linken her: http://www.ellos.no/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=&productId=190766&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=%2fListPage%2fSearch.aspx%3fSearchText%3dtermo%26ConceptStoreCategoryId%3d%26B%3d1 eller gå inn på ellos.no og søk på termo.
Synes du det er for lite, kan du jo kjpe søte kaffekrus eller lage servietter til kanskje... Uansett lykke til med gavekjøpet og ha en super helg:) Thea

Siren sa...

Hei! :) Å skulle sy slike kremmerhus ville blitt alt for vanskelig for meg, men sikkert ikke for deg siden du er så flink til å sy...håper du gjør det, og deler resultatet med oss bloggere! :)

Må jo hive inn et tips på hva man kan kjøpe til svigersene også! Hva med en flaske Baileys, og kverna kaffe som man kjøper på spesialbutikk...Funker alltid med noe "god" drikke til min oldemor, men så er jo hun også gla i sorten! ;)
Ha en super helg!
:)

iden sa...

Jammen mange gode forslag her:) Om det blir en hjemmelaga middag, har jeg forslag til en deilig drikk hos meg nå:)

God helg, snuppa!:)

Kort og Søm sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kort og Søm sa...

Mitt gaveforslag er følgende;
Lag en fotokalender med fine bilder, fint papir og fin skrift til svigers!
Da min pappa levde pleide jeg å lage det til han, med bilder av hans tre barnebarn, han ble like glad hvert år. :o)

Ha en fin helg!!

Guttemamma sa...

Har de hyttebok da?? eller hva med å strikke sånne ulltøfler som du tover og legge de i en fin kurv de kan ha stående på hytta?? Lykke til...klem

Charlotte sa...

Kjempe lekre hjerter :)
Her er det kommet så mange gode forslag, at jeg ikke klarer å klekke
ut noe veldig spennende.
lykke til!! :)
ha en super duper helg...

Gunnemor sa...

Takk for at du stakk innom hos meg, nå er jeg innom deg. Kunne ikke dy meg, men måtte skrive noen gaveforslag jeg også. Hva med et et årskort hos Turistforeningen? Jeg vet ikke hva prisen er på det, men et forslag er det jo. Gavekort på en middag ute! Ellers ser jeg det er kommet mange gode forslag allerede. God helg til deg!

sologbolig sa...

Så flink du er da, ferdig med julegavene allerede. Eg har noen "halve" julegaveer ferdige. Koselig med hjerter i vase. En sonn vase har eg også inni skapet et sted...... en lur idè ! Til mine svigers har det vert populært å gi albummer. I fjor laga eg eit album på Japanphoto med bilder av barn og barnebarn, det blei de veldig glad for. Japanphoto har eit bra program med mange muligheter til dette. Ha ei flott helg og takk for sist til deg og.

Hulda sa...

Så flotte saker du laga på juleverkstedet. De adventslappene til lys var virkelig søte. :) Fine hjerter du syr også.

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei min venn,
så koselig det ble med hjertene i vasen :0)
Jeg elsker hjerter og kommer gjerne med gavetips til svigersene dine;
-Fotokalender med bilder av de
skjønne små
-Bilder av ungene i ramme
-Gavekort på kinotur
-Koselig nisse til å ha på hytta
(Du finner den på Til bords
utsalget for 79kr.Og da er jo
kaffekoppen hos meg rett rundt
hjørnet...;0)
-Boken "Dyreliv på fjellet" til
hytta,fra Aschehoug forlag
-Hyttebok(De har veldig fine på
Ordning och reda)
-Gavepakke med luksus-sjokolade
fra Mouliere el.Konfektgalleriet
-Cd med koselig julemusikk
-Du som er en reser på baking kan
jo gi gavekort på div.godt
bakverk ;0)
-Ellers så kan dere jo lage
gavekort på en deilig
søndagsmiddag med rødvin til+
skyss til og fra...

Vel,vel dett var dett...håper du kom litt nærmere en julegave til dine svigers :0)
Og så deilig med en date-kveld med pinnekjøtt,nå ble jeg fristet gitt!
Gooo helg til deg og her kommer det en Kjerstiklem også :0)

prinsessa sa...

Bålrigg!! Det er veldig koselig å få å dere kan dra nytte av den når dere kommer på besøk. Hvis du ikke vet hva det er så er det et stativ i lett metall som man setter opp over bålet. På dette kan man koke kaffe, steke pølser osv. Det som er så fint er at du kan plassere dette i ulent terreng. Vi har gitt slike mange ganger å tilbakemeldingene er så positive. Til og med for mennesker som til vanlig ikke går i fjellet.
Du kan også kjøpe hver sin grill pinne og få brent inn navnet på dem. De er både praktiske til å grille pølser med og fiske bort huggorm som kommer i veien når man er på tur( belive me) Ha en herlig lørdag:O)

familiens Johnsens hverdag sa...

Abonnement på bladet Spis bedre. Det er bare ett utrolig flott blad:) Så kanskje du kunne lage ett flott forkle som du ga sammen med det. Det hadde mine svigerforeldre satt stor pris på.

SKulle du bare lagd noe så kunne det kanskje vært en poseholder, eller en sånn duk til og ha i en brød kurv

Flott blogg du har:)

CosiFanTutta sa...

Hei du, jeg er elendig på julegaver, så kan ikke hjelpe! Det svigers får fra meg hver jul er god vin, forhåpentligvis blir de glad for det :o)

Så kjekt at farmors hus er kommet til Gullgruven-det ante jeg ikke! Må altså få det med meg her på bloggen din. Der må jeg ta en titt. Klærne ser fine ut!

Ha en fin helg, skal til noen venner å spise middag i kveld - det blir trivelig. Kjekt at du og din kjøre har stevnemøter på kveldstid, hehe

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Deilg å være ferdig med julegaver :-) Heldig du :-)
Har igjen en del.for de fleste her får hjemmelaget i år..og det tar jo litt tid :-) Fine de hjertene dine :-) Ha en fin lørdags kveld :-)

Line sa...

Kjempefine hjerter du har laga, og så koseleg det vart når du fyllte opp med hjerta i vasen:0)
Trur det meste er foreslått, så eg ynskjer deg berre lykke til med gåva:0)

Anka sa...

Søte hjerter fru kreativ:) Gave tips til den som har alt: Hva med å kjøpe en elefant? Hvis du går inn på www.sheldrickwildlifetrust.org kan du adoptere en elefant, nestehorn eller giraff for et år. Da får du månedtlig informasjon om dyre du eier og masse bilder. Jeg har en liten baby elefant som heter Lenjanu. en søt liten rakker som elsker å rulle i gjørma;) God kveld.

borghild sa...

Her var det utrolig mange gode forslag!! Og om du ikke faller for noen av dem, kan du kjøpe en flaske vin og sy en vinpose til:-)
Jeg var forresten innom Ting i Bergen da jeg var der, var eneste plassen jeg rakk, siden hotellet lå like ved:-) Hadde egentlig sett meg ut hjorte-knagger, men så ble det knagger med englevinger istedenfor:-) Men jeg skulle GJERNE vært innom flere butikker, så mange fristelser da vi kjørte gjennom byen:-) Ha en fin uke! Klem B:-)

BeBe`s blogg sa...

Hvis de ikke er avholdsfolk, så foreslår jeg en god vin eller ei flaske cognac (som de kan kose seg med på hyttetur):o)

chatrine sa...

Heihei!
Vanskelig med gaver ja... å jeg har ikke engang begynt med mine... akk å ve;)

Jeg syns du skal gi disse to en opplevelse. Ingen "ting" altså. Nå spørs det jo litt hva de liker da, kino, restaurant, teater... hva med et par billetter til et show, kansje de kunne tenke seg en førjulsgave, et jule show? Litt kos før julen er jo bare toppers:)

Å med det ønsker jeg deg en fantastisk ny uke!
Klem fra chatrine:)

Kardemomme sa...

Det er ikke alltid så lett å finne på noe til den som har alt fra før..Da har jeg ofte laget i stand en kurv eller kasse med godsaker..
Jeg legger ved en vinflaske, gode oster, lekker kjeks, sjokolade og eller hva bursdagsbarnet er glad i..Har også kjøpt teaterbilletter..Ønsker deg en fin mandag :)her i Oslo er det øs-pøs-regn i dag..Klem fra Kardemomme :)

Ida sa...

Hei du !
Ligger en sak til deg hos meg ;-)
Hvis du har plass..hihi :-)

Klem

My little heaven sa...

Ser du har fått flere gode forslag! Noe av det vanskligste jeg vet er å kjøpe gave til svigerforeldre eller foreldre. De har jo liksom alt!!
Men jeg har sett flere interiørbutikker som selger flotte gjestebøker til å ha på hytten. De er trukket i skinn og har en sånn gammeldags "look", de er veldig fine. Litt utenom de vanlige kjedelige gjestebøkene. Kanskje det kunne vært noe?

liven sa...

Fine hjerter du har sydd......du er driftig!!
Den ene gaven jeg skal gi bort til noen som har alt er en kurv med vin og litt andre godsaker!!
ellers har jeg gitt bort abonnement på blader.......det har blitt godt mottatt!!

Ha en fin kveld og en ny uke:O)

Som Mine Dager Er, sa...

Det må være godt å date kjæresten sin med deilig mat (og vin?) når roen har senket seg i huset. Ta vare på hverandre og nyt øyeblikkene. Det er så viktig.

Ellers vil jeg foreslå at du gir en gave som de fleste eldre ønsker seg: en kurv med noe godt: legg i litt spekemat, deilige oster, frukt og grønt, en flaske vin, en god flaske olivenolje/Balsamico eddik, etc etc, så har de noe de kan dele og kose seg med sammen. Ta deg en tur på en matbutikk som har et bredt utvalg i varer og let opp noe spennende du kan legge i kurven. Det slår aldri feil ;-)

Klem fra Marit

Nita sa...

Hei igjen!
Vil bare si at jeg har lagt deg til på listen min :)

Shirley sa...

Oj, de va snålt å legga hjerter i den vasen, eg og trur eg har ein såner vase ståande ein plass....kansje den kan kåma fram i dagslyse ijenn :-)

 
Blogglisten