15 oktober 2008

Julegaveproduksjon + miljøtiltak

For tiden jobber jeg for "harde livet" med å lage julegaver.
Nå har jeg vært hjemme i 2 stk mammapermisjoner på rad, og skal begynne å jobbe igjen for fullt 1 desember. Julemåneden vil nok forsvinne som bare det, og jeg akter ikke å luske rundt etter gaver sliten etter jobb... Jeg elsker å lage+kjøpe gaver, men ikke hvis det blir stress. Da ender jeg bare opp med noe svindyrt :)

Så i disse miljøvern og gjenbrukstider, har jeg gravd frem litt av det jeg har tilgjengelig i huset :)
Jeg har jo MYE garn liggende og for tiden er luer, sitteunderlag, votter, sjal o.l. under produksjon. En del halvferdige prosjekter, så ikke bloggemodent ennå....
Men så fant jeg 2 voksduker som jeg kjøpte på tilbud på KID i sommer, sveivet i gang symaskinen og voilà

* Den røde vesken er sydd uten mønster, jeg ble bare kjempeimponert + inspirert av denne damen, utrolig flink er du!!! Siklet litt på vesken din på bloggetreffet :)
Så jeg prøvde meg bare selv, syns ikke det ble så ille i og med at jeg ikke er heeeeelt dreven på min kjære symaskin.
Jeg kan herved si at jeg elsker Amy Butler!Utrolig lekker design og nydelige stoffer.

* Den blå vesken er også lagd uten mønster, vet jeg har sett en lignenede veske på nettet. Så hvis det formodentligvis er en lik en der ute, så er det nok din som har vært min inspirasjon (er etterhvert blitt flinkere til å notere meg kilder, går ofte litt for fort i svingene). Denne er jo helt genial som handlenett, ganske romslig og stor.
Handlenett er jo også veldig miljøvennlig, hurra :)

* Strikkevesken er strikket i fritidsgarn og tovet til passelig størrelse.

Nå drømmer jeg bare om å reise på Stoff og Stil butikken i Bergen og handle inn mange meter med stoffer for å lage mer hehe. Men jeg får gjøre ferdig de halvferdige prosjentene mine først :)
Det er ikke lett med 10.000 ideer og lyster!

Hvordan er det med dere, har dere kontroll på julegavene?

Ha en riktig så koselig onsdagskveld

48 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Hei, den tovede vesken var super fin!! Eget mønster?
Jeg ligger godt ann med julegavene, 7 julegaver er i "boks", og flere under produksjon :o)

Ha en fin onsdagskveld du også!

Kort og Søm sa...

Et lite spørsmål;
Hvordan får du til å sette to bilder ved siden av hverandre i bloggen din?

( er ikke veldig datakyndig.. :o)

Forglemmegei sa...

hei har ikke vært inne på bloggen din før, men for en inspirerende og hjemmekoselig blogg. blir bare så sulten på noe godt...
klem camilla

sandra sa...

det må bli mitt neste prosjekt:) søsteren min vant en fra ei blogger- å da ble jeg hira på å få meg en slik handlepose jeg også:) du er flink!!!

Synnøve sa...

Gurimalla så flink du er...! Jeg digger alt fra Amy Butler, både stoffene og mønstrene :) Har store planer om å prøve meg på vesker etc etter hvert, men foreløpig har det bare blitt med de stakkars putene mine da, hihi...

Kult å lage av noe man har fra før også da, kunne sikkert gravd frem noe jeg også! Er det vanskelig å sy med voksdukstoff? He, jeg har knapt begynt å tenke på julegaver, tankene ligger bare fint plassert i hodet mitt så langt... Men i motsetning til deg så har jeg ikke tid nå (nok en deadline på vei), men har fri heeele desember, jippi! Så det må nok vente til da :) Klemzelemz!

Anette sa...

Ja, nå har du fått unna tre gaver alt, flink jente! Heldig er de som får de og, de var flotte alle tre.Lurer på det samme som kort og søm, hvordan du får to bilder ved siden av hverandre?
Har ikke mange gaver igjen, har igjen litt til søs, pappa,oldemor pluss mann og barn. Hele min kjæres familie er i boks, pluss barna til venner vi kjøper til, lærerne til guttene og noe småtteri til noen på jobben. Så er ikke stresset med gavene iallefall..nok annet som skal på plass før julefreden senker seg.! Ha en fin kveld, klem fra meg

SOFIESHUS sa...

De veskene var bare råkule og jeg bare måtte innom Amy sine sider, hmmm. Helige modeller etc.
Kos deg videre den kreative verden.
Klem fra Anne fra Sofieshus

LYKKEBO sa...

Wow!! Så utrolig flink du er! Og uten mønster! Imponert! Sku vært på stoff og stil, igjen jeg å.. Men er jo så vanvittig mye å velge mellom! Og nå har jeg hørt de har fått jul der i tillegg! Enda verre! hehe.. Tror jeg må krysse ut i katalogen før jeg kjører;) Julen nærmer seg med storm skritt så må sette i gang snart...!!

Klem fra meg:)

Sissy's Hus sa...

Takk for gode tips!! :) Har allerede vært på stoff og stil! Hihi..

Bor du i Bergen? Bodde der i nesten to år, flyttet tilbake til Østlandet i fjor før snuppa kom.. :) Skal en tur over i desember! GLEDER MEG! :)

Merete sa...

Så søte nett og vesker du har sydd og strikka!! kjempefine gåver å få :o)
Eg har så smått starta på julegavene.ein god del har eg laga, noko har eg kjøpt... produserer for harde livet om kveldane her! puh..håpar eg vert ferdig i tide ;o)

sologbolig sa...

Så fine vesker du har laga. Eg ligge dårlig an når det gjelder julegaver, det vil si eg har ikkje begynt. Men eg får vel begynne snart, det er ikkje noe kjekt å stresse i desember, da skal ein jo kose seg! Ha ein fin kveld!

Josefine sa...

Hei:)) Såå fine vesker du har sydd. De ble kjempegøy! Er helt veskegal selv..Amy Butler har mye fint, det er sikkert. Ha en fin kveld, klem Josefine

Kort og Søm sa...

Hei, ja takk, vil gjerne ha oppskriften på vesken :o)
Mail adr min ligger øverst i bloggen min.
Skal prøve å legge bildene ved siden av hverandre, syntes det ser fint ut!

muskattogkardemomme sa...

Hei kjære deg,
takk for den koselige julekommentaren fra deg!
Der var mange trivelige tradisjoner:0)
Og du ,så kjempefilnk du har vært å lage gaver da!Kjempefine!
Veske i voksduk er jo genialt her i Bergen...;0)
Nå må jeg sjekke ut adr.du gav meg!
En stor og go gleder-meg-til-en-kaffekopp-sammen-med-deg-en-dag-klem fra meg!

Anette sa...

God morgen! Har noe til deg...! Klem

simmas hus sa...

Jeg har vel såvidt begynt på gavene. Jeg skal også til London i november, håper å få kjøpt litt da.
Utrolig flotte vesker du har laget.

Klem Simmas Hus

Steinbokkjen ;o) sa...

Kjempefine veske - her e da fleire so kan gle seg t jul skjønna eg! Supert å vera tidle ute og - no ga du meg litt inspirasjon, supert!
Kooooooooooooz deg ;o)

moa sa...

oj, så flink og produktiv du er:0)
..du er godt i gang med julegaver du,ja!!
..har begynt så smått selv, det er så deilig å slippe stress, og heller og kose seg mens man syr og lager..
ha en fin kveld!

Anonym sa...

Smart! Likte den rød,- har nemlig den duken på ute-bordet;0)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Så flink du er!
Kjempestilige vesker! Det er så gøy å lage noe, og ekstra gøy å gi vekk noe hjemmelaget! Har ikke begynt på presanger enda!
God helg snart! :O)

prinsesselinn sa...

haha
kontroll og kontroll fru blom.
neida, men skal nok bli en ordnings på.
Fine vesker.
Ønsker deg en kjempefin helg.

Karna sa...

Kjempe lurt å starte med julegave produksjon nå...alltid nok å gjøre i Desember uansett...

Flotte vesker!

krinkelkroken sa...

Du er jo den sydamen!!!!imponert;)
Julegavene har jeg ikke begynt på enda, men ideer og planer svirrer rundt i hodet...har også letet fram gamle julemagasiner for inspirasjon;)

Flotte vesker, forstår godt du er fornøyd!
Skal ha meg en runde på ebay ,pleier alltid handle klær til tantungene der, bare å hive seg i det, desember nærmer seg med stormskritt:)

GundaM sa...

Jøsses, så fine de var!!! Fikk lystt il å sette igang selv men med min tolmodighet ved symaskina frykter jeg jordskjelv ;)

Go helg!

Shabby Charm sa...

Veskene var knallfine! Du er så flink! Så koselig ut med bloggtreff. Skjønner at det må være spennende. Vi må ha et slikt treff her i hovedstaden også!

God helg klem

Veronica sa...

Wow så fine de ble!
Kjempelurt å gjøre seg sånn nogenlunde ferdig før du begynner å jobb igjen, blir sikkert nok å gjøre i desember likevel..
Jeg digger å være ajour, slik at jeg bare kan nyyyte den herige førjulstiden:)

Lykke til da.
klem

sandra sa...

jeg hoppet over sausen jeg også:) var så mye smak, at den var ikke så viktig tenkte jeg:) ha en fin dag! fine poser du lager!!

Camilla at home sa...

Så fine vesker!! Helt enig det blir bare kjedelig med julegaver hvis en er sent ute og det bare blir stress av det, så må en bare ta noe. Har liksom ikke kommet så langt som til jul, men kanskje jeg får begynne å tenke litt på julegaver nå ja:) Du må ha en riktig god helg:O)

My New England Dream sa...

Så flotte vesker du har laget! Kjempegod idè å lage julegaver selv!
Ha en finfin helg!

Åse Marit sa...

Kjempeflotte vekser!! Fekk virkelig lyst å sette i gang julegaveproduksjonen sjølv. Er litt treig, men noko skal eg nok få til. Tek gjerne imot fleire julegavetips! Lurte på om eg skulle tove og lage nokre sitteunderlag til folk til jul. Tover dei av ull og syr på voksduk el. på undersida. Praktisk og heimelaga.

God helg til deg!

Daisys home sa...

Så flink du er som lager julegaver selv.Ingen julegaver er forløbig innkjøpt heller,men må vel bare til å tenke på det snart ja!ønsker deg en riktig fin helg!

borghild sa...

Hei igjen!!
Åh, såå mange butikker du nevner som jeg gjerne skulle brukt mange timer i, ser jeg *drømme*. Men jeg fikk tilsendt agendaen i går, og det er som ventet fullpakket program fra kl 0800 til middagsstart kl 1900, og da blir man jo gjerne sittende et par timer da også. Veldig koselige folk vi kurses av, og vi er en 'liten familie', men sist jeg var på kurs med dem, fikk jeg bare såvidt ringt hjem til min kjære på ettermiddagene før jeg spurtet videre... Og jeg var veldig sliten da jeg kom hjem:-) Men kanskje jeg kan få lagt inn 20 minutter før vi drar ut til flyplassen på hjemreisedagen?? Maange gode tips iallfall, og jeg kunne godt tenkt meg en tur på Knappehuset... Burde vel hatt et par dager ekstra;-) (Kan liksom ikke bare snike seg ut av kurset heller, når vi bare er ca 15-20 stk;-)

Hvor jeg kjøper stæsjet mitt, ja... Jeg kjøper ikke så mye på nettet av det, noen stoffer har det blitt, men andre ting kjøper jeg enten her i Kristiansand eller på reise et eller annet sted. Jeg er veldig flink til å 'samle' på stæsj, så mye av det jeg har, har jeg hatt en stund, og et livstids forbruk med blonder kjøpte jeg på e-bay for litt tilbake;-) Vi har et par garnbutikker her, og en hobbybutikk som iallfall kan skaffe det meste, selv om de ikke har det på lager, men jeg savner likevel Panduro og Stoff og Stil! Ellers så kjører jeg gjerne til disse småstedene rundt byen hvis de har spesielle butikker der;-)

Flotte vesker du har laget forresten, jeg bruker den røde som duk fortsatt;-) Og julegaver mangler jeg, tja... ALLE av:-S Ha en fortsatt fin helg!! Klem B:-)

MOLLY sa...

Dette var kule vesker og så flink du er, du er jo bare et unikum av en annen verden, med husmortips, baking, og laging....gir meg ende over...og kjenner at jeg begynner å få det travelt med alt jeg må lære meg....hehe;)

Og du, heller en slik hjemmelgate julegave, enne en kjøpt sier nå jeg;) Har en venninne som er veldig flink å lage ting, og julegavene fra henne gir litt ekstra spenning;)

God søndag og kos deg videre;)

PS! Jeg begynte også i jobb på disse tider etter dobbel permisjon...hehehusker det var litt godt, men veldig stress tid...puh;)BUT STILL ALIVE!

9na sa...

Du verden, her er det fart og hyggelig..

Bak en Sky sa...

Du er jo bare helt utrolig!!!Hvor heldige er ikke de som får disse gavene da!!!SUPER FLINK ER DU!;)

Nr. 5 sa...

Hei på deg

Nå er jeg helt frisk ja, og det er deilig. Bare håper det varer :)
Jeg har ikke begynt på julegavene enda, men håper ikke det blir for lenge til jeg får begynt. Liker å ha hele desember "fri" til bare å gjøre juleting og kose oss.

Ha en fin søndag

Klem fra nr. 5

Tove sa...

Så flotte vesker! Du er jo kjempeflink:) Glederm eg til å se hva mer du lager

Ha en deilig søndag!

Ida sa...

Så utrolig flink du er! Jeg hadde virkelig satt pris på å få julegave av deg :)

Julegavene mine.. hmm.. de har kommet så langt til at det kverner litt i hodet og pennen har lyst å finne papiret! MEN, målet er å bli ferdig innen 1.desember. Innen den tid skal det lages adventskalender til minimann også!

Ha en fin søndagskveld:)

sortekatt sa...

Hei,koselig blogg! Du er veldig flink da!!takk for titten:)ha en fin kveld.

liven sa...

Så fine vesker du har laget da!!
Så flink du er......
Skjønner at du vil være litt tidlig ute siden du skal i jobb igjen!! Det tar jo litt tid å komme i en rutine.......
Er nok ikke begynt ennå jeg.....selv om jeg bestemmer meg hvert år for å være tidlig ute!!

Ha en fin uke og kos deg nå i den siste tiden av permisjonen din:o)

Anettes hus sa...

Såååå flink du er!! Kjempe-fine vesker! Kunne ønske jeg var flink til å sy ... men, nei - symaskinen og jeg er langt fra bestevenner!!

Klem Anette

iden sa...

Heia snuppa! Så kjempe veskeflink du har vært!! genialt med voksdukveske!!:)

var innom stoff og stil 20 min før stengetid i helga, ble mest forvirra løping rundt og rundt, men var en veldig lovende butikk med veldig bra priser!! MÅ dit igjen ja!:)

tror nok pleddet mitt også må vike litt for julegaveproduksjon! Blir min første jul i blogglandia, spennende å se hva folk lager til sine utkårede - og stjele litt ideer!! Handlenett blir en genial idé fra deg;)

Ragnhild sa...

Hei! Du lager også veldig fine ting. Fine vesker.
Du lurte på hvor mye stoff det var i de hekla kurvene mine. I den lille hvite vet jeg at det er brukt et dynetrekk. Men det er lenge siden så jeg husker ikke hvor mye. Jeg brukte nokk ikke hele. I kurven med håndtak er det også et dynetrekk. Der har jeg muligens brukt hele. Så et dynetrekk er et godt utgangspunkt:)
Ha en fin uke du også Siv.

CosiFanTutta sa...

Heisan, du er SÅÅ flink! Jeg er mektig imponert!! Merkes at du har masse kreativt overskudd og energi!! Litt misunnelig på deg der, eier ikke det genet :o(
Jeg var innom en blogg for litt siden og så et flott teppe. Fikk lyst til å lære å hekle, men det gikk over :o)

Roma er fantastisk - du bør ikke gå glipp av den byen. Har ikke mindre enn 60% av hele verdens kulturskatter! Det er verdt å få med seg det Sikstinske kapell også med takmaleriet av Michelangelo - da føler du deg ganske liten :o)

Enig med deg at Huset på toppen har flotte vesker!! Jeg skal kjøpe en, og gleder meg til den kommer!!
Ha en fin, fin kveld!

CosiFanTutta sa...

...forresten - ikke kontroll på julegavene, hehe
Har fått meg noen julemarsipan, da :o)

Hjemmekoz sa...

Blogg Award til DEG fra Meg på min side!

Tante Mimmi sa...

oy...dette var litt hard kost! Fortel du meg at det er på tide????? "Ender opp med å kjøpe noe dyrt" Ja, det kan eg kjenne meg at i...og eg er like sur kvar gang!Nei, no skal eg bli like god som deg!!!!:)

Moderncountry sa...

Du er fantastisk flink og jeg bare eeeelsker deg hvite veska!! Hadde vært helt nydelig i hvitt. Kanskje vi kunne hatt en swap en dag? ;)

Aina

 
Blogglisten