Disse fantastiske konfektene MÅ dere bare prøve å lage... Ikke vanskelig :)
Det er helt utrolig hvor mange kaffebesøk det er nå når jeg er hjemme i mammapermisjon...
Da er det kjempegreit å ha noen konfekter liggende i kjøleskapet som bare kan danderes på et finfat.
Dette stettefatet fant jeg forresten hos min kjære mor, litt mye blomster og gullkanter for min smak. Men litt søtt allikevel...
Her kommer oppskriften :
Mine enkle Sarah Bernard
ca 15 stk300 gr kransekakemasse1 eggehviteFyll :100 gr smør1 1/2 dl melis1 eggeplomme2 ss kakaoGlasur :100 gr sjokolade1 ss syltevoks (kan sløyfes)* Bruk en stavmikser el.l. og hakk opp kransekakemassen. Rør sammen med eggehviten til en smidig masse. Jeg har før lagd massen fra bunn, men denne metoden gjør dem vel så godt og det er utrolig mye enklere...* Lag topper på stekebrett med bakepapir på ca 5 cm. Trykk dem litt ned.* Stek midt i ovnen på 175 gr i ca 10 min til de er gyldne og faste. Avkjøles på rist.* Rør alle ingrediensene til fyll sammen og smør så mye du vil ha over undersiden av kakene. Bruk baksiden av en skje* Smelt sjokoladen sammen med syltevoksen i vannbad. Dypp kremsiden i sjokoladen og la kakene stå til glasuren har stivnet.VoilaJeg legger disse farlige konfektene i en tupperware boks i kjøleskapet, da holder de seg best. Kan oppbevares i kjøleskapet en god stund (men av erfaring forsvinner de rimelig kjapt!!!)
Lykke til
6 kommentarer:
Kakene såg kjempe lekre ut og eg kan tenke meg at dei smaker minst like godt. Det betyr berre at eg må teste ut oppskrifta di :O)
Hei! Ja nå har jeg kost meg med å lese i bloggen din. Masse fint med mat, oppussing, blader og fine bilder! :) Ha en fin sommerkveld
Åh, sånne småkaker lager svigermor til jul, og de er bare såååå gode!! Og flott å se at du er i gang med julegavene, jeg bør vel også begynne med ting til julemarked... Og Babushkaer må du bare lage i haugevis;-) De er jo fra Tilda-boka, og kan selvfølgelig lages av alle som vil, uten at det blir herming!:-) Ha en fortsatt god sommer! Klem B:-)
Oi, dei såg farleg gode ut! Desse skal eg jammen lage! Takk for oppskrift.:)
Koselig blogg du har! Dei kakene såg berre kjempegode ut, skal teste dei ut ein dag. Mykje kjekt å sjå og lese her, så eg legg deg til på lista mi eg:-)
Legg inn en kommentar