28 august 2008

Ikke lett å være lettlurt....Frister det eller?
Pizza er vel etterhvert blitt favoritten i hjemmet vårt. I perioder har vi dilla på hjemmelagd 80 - tallspizza (tykk tykk bunn med maaaasse fyll), kyllingpizza, parma+parmesan pizza, frossenpizza = you name it. Nå er det den italienske sorten som lokker.
Vi så Tid for Mat på Tv2 i fjor en eller annen gang, og da ble vi "lurt" til å kjøpe oss Pronto pizzaovn :
Jeg lo godt da pizzaovnen ble lansert, "hvem trenger vel pizzaovn". Men meg og min kjære er så utrolig lettlurte! Hvis Trond Moi anbefalte denne, MÅTTE vi jo bare løpe & kjøpe. Dagen etter var den kjøpt (den var på vei ut av salg, så vi var heldig... Ehhh hallo ringte det en bjelle?! neida).
Må jo innrømme at den ikke er ofte brukt, og den tar utrolig mye plass i boden.
Men så blir vi utrolig glad når vi roter den frem innimellom og faktisk tar den i bruk.
Her kommer en oppskrift på Moi`s enkle favorittpizza. Perfekt til kresne små barn (æææsj, klumper...). NB du trenger IKKE pizzaovn for å lage denne :)

Stanley & Steven pizza à la Trond Moi


Bunn :

500 gr mel
1 pk tørrgjær

1 ss salt

3 dl lunkent vann

2 ss olje

Bland sammen mel, salt & gjær, tilsett vann og olje.
Elt godt sammen til en smidig deig.

Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over hele med en gaffel.
Forstek bunnen til den får lysebrune flekker på toppen. Stekes på 220 grader i ca 4 min i vanlig stekeovn, eller 2-3 min i pizzaovn.
Ferdigstekte bunner kan fryses ned.


Pizzasaus :

1 box hakkede tomater
1 glass tomatpuré

1 stk tomatpuréglass med vann
1 stk tomatpuréglass med olivenolje
salt
pepper
1 ts tørket oregano

Røres sammen kald. Jeg er så kresen at jeg ikke liker tomatklumpene, så jeg bruker stavmixeren og lager en jevn saus... Det blir godt med saus, så har du rester er det bare til å lage en spaghettirett e.l. dagen etter.Smør godt med saus over bunnen og dekk med osteskiver (NB ikke revet ost, bruk skiver med ostehøvel) Kvern mye salt oppå osten (viktig med rekkefølgen her, saltet rett på osten gjør den crispy). Dryss pepper og oregano på toppen.Stekes i vanlig ovn på 220 grader i ca 8-9 min, eller 3-4 min i pizzaovn.
Da blir den slik, sjekk osten :Her er det jo fullstendig mulig med andre toppinger.
Luksusversjonen stekes med skinke og champignon. Når den er ferdigstekt legges ruccula og Strandaskinke på toppen. Hell litt olivenolje på og dryss masse parmesanost over. NAM NAM!

Håper det smaker :)

10 kommentarer:

joanna sa...

Pizzaen såg veldig god ut. Her er det også italiensk som gjelder for tida, men det er min kjære som er pizza bakaren hos oss..;O)

Tove sa...

Då var laurdagskosmaten berga denne helga! Denne skal vi så absolutt prøve! Såg nydeleg ut....

Min Still By Maia sa...

Takk for koselig hilsen på bloggen min. Fin blogg du har også :-) Jeg skal teste pizzaoppskriften. Det er fast innslag i vår familie med pizza på fredagskveldene.
GOD HELG KLEM

Lovise sa...

Hei på deg.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Artig at du kikker innom.
Den pizzaen fristet meg veldig. Jeg skal nok lage meg en egen verson i helga, for jeg er alene hjemme og kan spise pizza flere dager i strekk om jeg vil:)
Herlig mat man aldri blir lei av.
Kos deg med pizzza, du også.

Miamor sa...

Nå ble jeg sulten.....!!
her hos oss er det Miamormannen som er pizzabakeren! Så et program på TV for flere år siden om italiensk pizza, og deretter har det vært tynn bunn som først stekes på FULL VARME i 5 min, deretter på med NAM NAM -fyll etter behag og smak..så 5 min til på full guffe!!! Mer sulten ble jeg jo nå da!

Natta!!

Er du en av dem som blir med på bloggtreff i oktober i Bergen????

Jorunn sa...

Takk for hyggelig hilsen! Mmmm, den pizza'n så god ut :0) Det er en del ting vi bare skaffer oss uten å tenke så mye over det ja, men kjekt å ha ;0)

Drømmen om en eplehage sa...

Takk for fine ord!

Jeg bet aldri på den pizzaovnen og det selv om jeg er ganske lettlurt. Ha, ha, ha! Men jeg hadde fryktelig lyst på en altså :o)

Glassklokken er fra Miljøgården.

Ønsker deg en kjempekoselig helg!

Huset i skogen sa...

eh...har nettopp satt inn grandiosaen i ovnen, men dette ser jo mye bedre ut! Oppskriften så slett ikke dum ut, må bare ha på litt kjøttdeig i tillegg (kjøttdeig er et krav her i gården)
Takk for en hyggelig hilsen i bloggen min. I morgen er den store dagen, og alt er i rute (derfor har jeg tid til å sitte her!)
Dere får ha en fin helg!

*Hege*-mine små skatter sa...

Ja jeg var så glad for den fine gaven jeg fikk:)
Så deilig pizzaen din ser ut-det bruker å være fredagsmiddag her i heimen det...
Ha ei god helg!

søte drømmer sa...

Hos oss er fredag pizzkveld, det må være hjemmelaget sådan:) Etter å ha lest innlegget ditt er det 80 talls pizza vi lager her da he,he! Barnevenlig versjon ja med skinke og ost. Denne pizzaen skal jeg jammen prøve, så kjekt med bunner man bare kan fryse ned! God helg til deg, klem Tone

 
Blogglisten