07 oktober 2009

Julegaveprosjekter & tips

Skikkelig travle dager for tiden : 2 forkjølte voksne i fulltidsjobber & 2 snåttete små i barnehage + 1000 prosjekter utenom. Men jobber best under press, så da klager jeg ikke :)
Jeg er komt godt i gang med julegaveproduksjonen, og det er deilig. Desember er en kaosmåned på jobb for min del, og har veeeeeldig gjerne lyst å være ferdig innen den tid! Nå er jeg godt på vei hurra!


* De to øverste bildene er pynteskjerf i forskjellige farger, skulle gjerne tatt bilder av de på en hals. Men min kjære nektet hehe. Passer nok best på en damehals ja :) Men den er veldig fin på altså...
* Så blir jeg aldri lei av Thermis halsene, love them! De er kjempelette å lage også. Hals er skikkelig IN i alle høst/vinterkataloger så det er bare til å henge seg på motebølgen. Her er oppskrift hvis du vil ha.
* En baggy lue
* Den blå "dingsen" er en strikkepinneholder
* Lue med hestehaleåpning
* Ballband dishcloth i forskjellige farger. Kjekt å bli kvitt restegarn. For å finne oppskrift er det bare til å søke på google :)

Litt flere tips... I fjor lagde jeg noe som falt virkelig i smak. Ikke alltid så lett å gi noe til foreldre og svigers som har alt!Tovede sitteunderlagFant ut at det var lurt med forklaring her og...

MEN det aller aller beste julegavetipset som ALLTID faller i smak er rett og slett fotobøker.
Jeg lagde en slik bok til min kjære i fjor som ble en stor suksess! Så dette kommer til å bli en årlig tradisjon ikke bare til oss selv, men også til besteforeldre.
Jeg har prøvd litt forskjellige nettsider som lager fotobøker, den aller beste syns jeg er ifolor.no.
NB! Hvis du bestiller fotobøker før 19 oktober, får du 20 % avslag!
Så nå er det bare til å kaste seg rundt :)

Nå skal jeg fortsette med mitt MONSTERprosjekt. Dette er mer en julegave til oss selv... for dette tar tid! Wait and see...

41 kommentarer:

Nettelita sa...

Se her ja.. Du har jo kommet virkelig godt i gang du! :) Det er vel ingenting som er bedre enn hjemmestrikkede luer og skjerf.. Så koselig!
Ellers må dere ha god bedring, og ha en fortsatt fin uke!
klem

Hulda sa...

Så flotte skjerf du har strikka! Veldig fin bord og knapper på. Likte også godt den lua til hestehale. Smart!

Minka sa...

Heisann, for en koselig og smart blogg du hadde da. Heldig som kan strikke, tenk jeg kan det faktisk ikk. Men skal nå få lære meg å hekle. Deg skal jeg følge, smart med åpning til hestehale.
Klem Kristin

Husmora Torunn Husbyn sa...

Alltid kjekt å begynne i god tid med julegaver.:-)
Mange fine ting du har laget :-)

Kaja sa...

Jøsses, må si du er produktiv! De som får julegave av deg er heldige, for de var kjempefine alle sammen :)
Ble spent på hva monsterprosjektet ditt er, gleder meg til å få se :)

Anita sa...

Såå masse fint du har laget da! De sitteunderlagene var veldig fine, mulighet for ett mønster?? SÅnn hestehalelue så jeg faktisk i bruk tidligere idag, og lurte på om jeg skulle strikke til størstejenta her. Kos deg!

Karen sa...

Så mye fint... :) Jeg har funnet frem oppskrifter jeg også, men som nybegynner synes jeg mange av de er fryktelig vanskelig å forstå, og jeg får det rett og slett ikke til :(
Jeg har heklett noen grytekluter, forskjellige ting i oldemorsruter og slik, men har skikkelig lyst å lage noe annet. Soller, luer, halser og slik. Du har vel ikke noe tips til nettsider el. som kan være kjekke å besøke for en nybegynner? :)

Guttemamma sa...

Hjelpes....trodde jeg lå godt an jeg...SÅ mye og så mye fint!!!
Anette:-)

Anonym sa...

Hei,hei :)
Så koselig at du besøkte meg.
Ja det er ikke lett med disse små, men vi var utrulig heldige denne gangen. Hadde å av din variant i fjor, tok ikke gruppebildet engang:P
Men i år var alle bildene fine :)

Fin blogg du har, å så kreativ du er. Jeg legger meg med som følger, så jeg får fulgt med ;)
Ha en fin kveld.
Klem Maria :)

Guttemamma sa...

KJøpt på Dorothea på Vinterbro senteret...

Anonym sa...

Hei! Kjempe fin blogg og så mange fine julegaver :-)
Jeg lurte på om du kunne legge ut oppskriften på halsen på siden din.

På forhånd takk!
Klem Anette

Karen sa...

Ja :) Vil gjerne ha en oppskrift på en slik hals... Tusen takk, det hadde vært supert :)

Anonym sa...

Kjempefin hals! Har kjøpt oppskriften, men lurer på hvilket garn jeg skal bruke. Hvilket brukte du? Takk for inspirerende tips:)

Ellemeller sa...

Tusen takk for besøk og hyggeleg kommentar, har ikkje vore her hjå deg før eg. Har lest litt nedover og synes dette ser ut til å vere ein blogg etter mitt hjerte:)
So då legg eg deg rett og slett til favorittlista mi.

ANita

Minka sa...

Takker for oppskrifter til hekling, de skal sjekkes ut. Må bare få lært litt først,hehe.
Klem Kristin

Ida sa...

Hei vennen!

Tusen takk for superkoselig hilsen inne hos meg - jeg har tenkt masse på deg, faktisk :) Og ser du ikke har lagt op latsiden akkurat.. hihihi! Du er bare så flink til å strikke - misunnelig!! Alle de flotte julegavene - jeg er sikker på at dette kommer til å falle i smak så til de grader! Jeg er jo allerede sååå forelsket i min hals .. og William har begynt å ta i bruk sin igjen! For den er jo bare helt genial.. den er veldig godt innsuttet da.. hihi.. forstår ikke at han vil sutte på den - får jo 'hår' i munnen og alt.. menmen.. den er stadig like våt i tuppene.. hehe!! Får masse kommanterer på dem.. jeg bare smiiiler og sier: Jeg har fått de i gave av en suuuuuperherlig dame :-)

Ja, så var det prosjektet mitt da! Skal innrømme at jeg muligens har tatt meg litt vann over hodet. Men så når jeg vet det er til en god sak - og det samtidig gjør meg glad og stolt over at det er det - så er det givende nok - og en skikkelig motivasjon! Har lenge tenkt at jeg har hatt lyst å begynne å støtte noe fast. Har vært innom planfadder osv. Men aldri kommet i gang med det - regner med at dette er kickstart for å begynne å støtte noe. Trist å høre om svigermoren din. Håper hun er frisk igjen nå - iallefall får behandling som gjør henne helt frisk ! Og ja, husker godt at du har fortalt om mannen din. Kreft er en helt forferdelig sykdom - ser den altfor ofte i forbindelse med jobben og hører om den altfor ofte utenom. Den er skummel! Jeg er glad for at vi bor i ett land hvor det finnes så mye forskning og ulike tilbud i forhold til behandling, slik at muligheten for å bli frisk eller forlenge livet med god livkvalitet er tilstede.

Også du.. vi må få treffes en dag:) Juleverksted med ungene.. ? hihihi.. eller kanskje en tur på Baluba?

Ha en fin helg, vennen! Kjempekoselig å høre fra deg!

Klemmer

ps. Serviettene er kjøpt på rema 1000 :-) Der selger de også godteposer m samme motiv, tallerkner osv. Om du ikke skulle få tak i - så har jeg nok til å dekke ett barnebesøk.. just give med a pip ;-D

Anonym sa...

Her var det mange gode ideer! Har du lyst til å dele oppskriften på hestehale lue, blir jeg veldig glad! Klem

Elisabeth sa...

Hei. Vil bare legge igjen en liten hilsen og si at du har en kjempekoselig blogg. Mange fine ideer. De halsene var bare kjempe fine, og så lurt med lue som har hestehaleåpning.

Klem.

Ocean showroom sa...

Vilka fina saker du har gjort! De sittunderlagen verkar jättesmarta! Jag borde ha några i vagnen... tänkte på det senast igår när vi var i lekparken. tusen tack för tips om fptobok-sida. den ska jag prova. Får väl se om jag hinner före 19/10...:-) ha en fin dag! kram alexandra

Fjordheim sa...

Jammen er du flink som lager så mange flotte julegaver.
Det blir mange glade mottakere av diss fine tingene,
Håper forkjølelsene gir seg sant.
Ønsker deg ei god helg :)

innendørs sa...

Aiaiai, skal si du er godt igang! Syns jeg var flink som var ferdig med første julegave i dag jeg, hehe.. du er av en annen verden!!;) Stilige sitteunderlag forresten... strikketova eller tovetova?!:)

God klem til deg fra Ido;)

Marlene sa...

Så koselig blogg du har!
Supert når noen legger ut bra oppskrifter!
Og veldig inspirerende med julegavebildene dine!
God helg!

Anita sa...

Tuuusen takk for super duper oppskrift på sitteunderlag!! Tror jeg må dykke i tøffel restegarnet og se hva jeg kan starte med der!! Kjekke julegaver ja og til ungene i huset her også! God helg!

Anonym sa...

Så flink du er! Du er virkelig godt i gang med juleførebuingane, og tinga du har laga er kjempefine. Heldige er dei som får pakkar av deg:)

God helg!

Lindas hus sa...

Så utrolig flink du er! Og så langt du allerede er i gang med julegavene! Tusene takk for kommentaren på bloggen min også! ha en kjempe fin helg. klem fra Linda

Velkommen til min kreative verden sa...

For det første:

Du har et fint navn på bloggen din. Det var nesten så jeg smilte når jeg gikk inn i din verden: )

Du lager mye fint. flotte strikkeprodukter, med fine knapper. Merkelappene dine er prikken over i èn.

Husmora Torunn Husbyn sa...

Hei!
De pengepungene på siden min har jeg lagt opp 28 masker på pinne 4 på noen og 26 på pinne 5 på andre. Jeg strikker stramt og måtte prøve meg frem for jeg hadde forskjellige størrelser på glidelåsene. :-)
De er søte og går fort å lage!

Anita sa...

Hei igjen og igjen ;0) Du ett bittelite spm. når du tover sitteunderlagene tover du de enkeltvis eller flere sammen, eller kanskje sammen med noe annet?? Klem!

Lille Lavendel... sa...

Har du sett på maken, så mye flott!
De skjerfa har jeg lyst å prøve meg på, og sitteunderlaga var jo tøffe!
Nå ble jeg skikkelig inspirert!

Bloggen din havner på favorittlista mi!

Tusen takk for koslig kommentar!
Ha ei fin uke:O)

CosiFanTutta sa...

Hei du, sååå flink du er!! Likte luen med hestehalehull, kluten, halsen, i det heletatt. Kjempefine ting alt. Tror jeg skal prøve meg på halsen, uten den knapperaden (blir for vanskelig for meg :o))

Litt imponert og masse misunnelig at du er så strukturert at du har gjort unna julegaver før desember :o)
Det er jo bare å begynne, egentlig

Ha en fin uke

Cosi-klem

Anonym sa...

Heisann.
Du er godt i gang med julegavene
masse flott du har laget.

Serin på Halhjem

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei kjære deg,
så flink du er!
Håper vi møtes på bloggetreff igjen!
Mere info på butikkofelia.blogspot.com.
Kjerstiklem

Karen sa...

Hmm - jeg klaere ikke p lese de nye innleggene dine:( Det står på linken din at du har oppdatert flere ganger, men når jeg klikker inn på siden din, er dette innlegget fremdeles det siste? :(

Living laVida sa...

Lue med åpning til hestehalen var smart:)Så mye fint du har laget, mange flotte julegaver så jeg tenker alle setter pris på å få!
Ha en god helg :)

LYKKEBO sa...

Så flink du er!!!
Så mye flott du har laget, heldig de som får myke pakker av deg under treet;) Kjenner meg igjen i den travle hverdag..(bortsatt fra at vi heldigvis har sluppet under influensa...bank i bordet!)
Men jeg er som deg..jobber best under press;)

God helg klem til deg:)

Myntebo sa...

Så mye fint du har laget!! Jeg er også veeeldig interessert i mønster på sitteunderlagene dine!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Herlighet, så kjempeflink du er! :) Dette kjem nok alle til å sette pris på :) Lykke til med resten. Ha ei kjempefin veke :)

Godklem

[ barn i heimen ] sa...

Så genialt å komma i gang med julegavene. Ska kopiere den halsoppskriftå...den va kjekke!!

Vært bloggetørke her - men e i gang igjen. Har fått ny adresse, så fint om du forandre den om i listå di: barniheimen.blogspot.com
Nå blir det innlegg om interiør - men og tips om kvardagen med barn i heimen:)

Klem, Cecilie

Maya sa...

Hei. Fant bloggen din da jeg lette etter ideer til sitteunderlag. Jeg leter etter "småprosjekter". Jeg strikker sitteunderlag i Fritidsgarn. Bruker nesten 4 nøster, bruker pinner 5-5.5. Legger opp 85 masker og strikker 58 riller, strikker håndtak ved å strikke 30 m, felle 20 m og strikke 30 m. På neste omgang legges det opp 20 m over de felte. Strikk så 6 riller og fell av. Blir tykke og gode. Leter etter tips for å pynte dem. Noe gode ideer?

mallebums sa...

Takk for oppskrift på sitteunderlag, det har blitt en stor hit i familien!
Blir så insirert av bloggen din!

garnguru sa...

Hei:) Så mye fint du lager:) Koselig blogg du har..ta deg gjerne en tur innom å se på min blogg om du vil:) Legger deg til som følger jeg:) Hilsen Garnguru:)

 
Blogglisten