24 november 2008

Julekonfekt i box

24 nov 08 140

Den siste tiden har det vært mye sykdom i hus og lite energi til overs... Det er ikke noe særlig å legge seg tidlig om kvelden og tenke på alt en har lyst til å gjøre, for det er mye :)

Jeg har allikvel som mål å bli ferdig med julegaver og julebakst til 1 desember, for da skal jeg begynne å jobbe igjen etter 2 år hjemme med 2 krabater...

Og så må jeg nesten ta høyde for at jeg ikke får gjort noe særlig desember måned, den tiden jeg har til overs har jeg lyst til å bruke til kooooos med familien :)

Nå er heldigvis de små i bedre form, snåttmengden er betydelig redusert og hurra for det! Hver gang noen nyser, så er jeg parat med et snåttepapir... Skikkelig kjapp er jeg også hehe

I fjor trixet + mixet jeg sammen noen Sarah-Bernard-ligenede konfekt, som kommer til å bli en årlig juletradisjon her i huset... De er bare så vanvittig gode!!! De holder seg fint i kjøleskapet i en tett box :) I dag fikk jeg endelig pusle litt på kjøkkenet, så da er den første baksten unnagjort

24 nov 08 073 24 nov 08 081

24 nov 08 077 24 nov 08 091

24 nov 08 086 24 nov 08 142

Oppskriften har jeg lagt inn tidligere i år, og den finner du her

Første gang jeg lagde disse, lagde jeg bunnen helt fra scratch av, men ble så utrolig lei av å male mandler. Det har man rett og slett ikke tid til når en har småbarn... Så jeg forenklet prosessen noe helt voldsomt ved å kjøpe ferdig kransekakemasse og tilsette eggehviter. Bunnen ble faktisk bedre også :)

STEKETIPS : på Claes Ohlson får du kjøpt non sticky stekematter (tror det var 3 stk for kr 99). Disse er helt geniale å bruke spesielt når du skal steke kjeks... Ikke alltid så lett å få kjeks av bakepapir hele!

Husk å ikke steke bunnene så fryktelig godt, da blir de så harde. Sjekk om undersiden er brune, da kan du ta de ut. Smørkremen danderes når bunnene er kalde. Husk å smelte sjokoladen i vannbad med syltevoks. Vidunderene settes kaldt & gjemmes godt

Til helgen har jeg date med min kjære på kjøkkenet : vi skal lage våre hjemmelagde karameller + brente mandler... Og så blir det pepperkaker med ferdigdeig fra IKEA hihi, litt må vi jukse :) Jeg har i alle år bakt kjeks med og for min mor, men jeg er litt lei disse tradisjonelle kjeksene. Det blir rett og slett ikke spist. Så konfekt, pepperkaker, karameller og brente mandler er blitt vår tradisjon :)

Hva baker dere til jul???

hjerte

29 kommentarer:

Lena sa...

heisann:)snubla over bloggen din....Til jul baker jeg:
-Berlinerkranser
-Serinakaker
-Brune pinner
.....og kanskje pepperkaker av ferdigdeig,dvs.ungene baker hehe.
Til julebakste bruker jeg bare Tine Meierismør,det gir en veldig god smak på baksten:)

Ha en fortsatt fin kveld:)
Lena.

tinemor sa...

Så godt det ser ut!
Nam, nam
Klem

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Oi, dei kakene såg lekre ut! :) Så flink du er :) skjønner godt at desember skal vere kos og sånn. Prøver det vi også, men det blir alltid ting som må gjerast likevel. Synest det er utrulig koslig med brettspill rundt juletider, så no er det berre å dra alt sånt fram igjen .. :) Er ikkje så flink å bake julekaker, blir mest å bake sammen med mamma :) Siden ho lager så mykje godt :) Ønsker deg ei herlig veke :) Godklem :)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Mmm, dette har jeg lagt på minnet. Så enkelt også såg de så gode ut. Jeg elsker allt med nøtter og mandler er self. best.
Takk for tipset.

Unknown sa...

Jeg begynte også med friskt mot med å male mandler til Sarah Bernard...men gikk over til lettvintløsningen i fjor ; ) Sparer jo sinnsykt masse tid på det! Må bake noe av det tradisjonelle, men det blir mest konfekt. Krumkaker o.l er mest for å bevare tradisjonene : )

borghild sa...

Åh, disse er bare sååå gode!! Svigermor lager sånne med gul krem inni, og de er farlig gode!! Gleder meg til jul, selv om det nok ikke blir bakt mer enn pepperkakene her i huset!:-) Klem B:-)

Synnøve sa...

Hei og hopp! Nam, kanskje jeg skal legge disse til konfekt-listen min ;) Pleier å lage konfekt hvert år, som jeg tar med hjem, gir til naboen og til svigers i nord. Ellers så baker ikke mamma og mormor alle syv sortene lengre, siden det ikke blir spist like mye kaker som før... Men i fjor prøvde jeg et par nye sorter som jeg hadde med meg hjem i en boks, og gode var de da :) Morsomt for meg å prøve litt forskjellig, så det blir vel et par sorter i år også på meg! Prøve i hvert fall, hehe... Ha en herlig aften! Klem :)

Julies sa...

hei og takk for hilsenen inne hos meg. Hyggelig med besøk !
Og om DU er misunnelig på syskrinet mitt så kan jeg nok bare innrømme at JEG er misunnelig på det du har i boksene ! Å se sånne bilder akkurat den kvelden man har bestemt seg for å sløyfe kveldsmaten.... det er AKKURAT set som skal til for å kaste seg over After Eighten !

LYKKEBO sa...

Sitter nesten med vann i munnen jeg nå! He..he. De så skikkelig god ut!Jeg baker ingenting til jul (bortsett fra pepperkaker med eldstmann..ferdig deig!hehe..)Er så heldig å få av de som baker i familen! Kanskje jeg skal prøve meg på disse.. Kjekt å ha noe hjemmelaget å servere i julen:)

Klem**

Daisys home sa...

Ja da var det sikkert inne hos deg at jeg har skrevet av denne oppskriften tidligere.Har ikke prøvd den enda,men hvis formen bedrer seg så skal den prøves.Ser jo mye lettvintere ut å lage enn orginalen.Kos deg videre med forberedelsene!klem

Guttemamma sa...

De ser fantastiske ut!!
Baker pepperkaker
kokosmakroner
risboller
sandnøtter
strull
marsipan

Ja,alt er jo ikke baking da men...:-)

Frk .Fischer sa...

Naaaam dette skal jeg prøve ut,..jule bakst er liksom ikke min greie, og siden vi alltid drar hjem til mamma så er det nok der..kan det stemme at det går ann å sløyfe kakao i fyllet?? tror nemlig det er sånn jeg har smakt de før... men dette fristet altså,,,

Ida sa...

Mmmmm.. såååå deilig! Her er det jo bare til å jafse løs !!! Når kan jeg komme ?? ;-)

Har vært sykdom her hjemme også - fysjfysj - menmen, får se det positive - så er det iallefall over før jul (HÅPEHÅPE!!) !! Må ha fortsatt god bedring iallefall!

None er tilbake i jobb - mens andre pakker kontortingene sammen straks! Sånn er det! Syntes faktisk det er deilig å tenke at jeg har ett år hjemme snart - kommer nok til å tenke på jobben for jeg liker å jobbe på HUS - men året går fort - og vips er man tilbake igjen! :-/

Ha en kjeeeempefin tirsdag my love ! Ps. jeg baker ikke - for jeg har ikke kakebokser..hihihihihi! :-)

Klemmer

Josefine sa...

mmmmm.. dette så godt ut! Jeg skal også prøve meg på Sara Bernard i år..har laget dem et par år nå og syntes de er sååå gode. Du er kjempeflink som har kommet så langt. Jeg laget pepperkaker i helgen, ellers blir det vel litt baking i helgene fremover. Ha en fin dag, klemmer fra Josefine

Klaffen sa...

Mmmmmm det var veldig så SØTT! Har en utfordring til deg på bloggen min. Ha en fin dag. klem

Stine sa...

NAM! Sånne skal jeg lage i år, og så lekkert det var å servere dem på et gammelt stettefat!

Ha en fin uke!
Stine

Cathrine sa...

Nam nam dette så jo veldig godt ut da...
Bli vel mye sunt frem til jul :-)

Dreamgirl sa...

Hei

Tusen takk for kommentar inne hos meg :)

Åååå, Sara Bernard er bare deilig :) Det skal jeg også lage til jul ja

hvorfor ikke... sa...

waoh! Sarah Berne, de er tradisjon her i gården også, vanviiitiiig gooode, åh, jeg får helt vann i munnen...nei nå ble jeg virkelig inspirert til å begynne å bake til jul, jeg også;)
Takk for titten og inspirasjon!

innendørs sa...

myohmy, de så bare helgode ut!! Har ikke så mange bakeselvtradisjoner enda, men tyske skiver, kanelstriper og amerikanske cookies er viktig:) hehe

Ha en deilig tirsdagskveld!!

Perlehvit sa...

De så knallgode ut! (kanskje de må prøves?)

Her skal vi bake
Pepperkaker
Vaniljekjeks
Sjokoladekarameller
Kakemenn

+sikkert noe mer!:)

Nå kom jeg på at jeg trenger kakebokser (Jeeei:)

Ha en fin dag!:)

Huset på landet sa...

De så veldig gode utKos deg med julebaksten! ;)

Anka sa...

Sikkle, sikkle... gurgle, gurgle... Dette så utrolig digg ut! Har ikke baket annet enn pepperkaker før. Resten har mamma stått for. Men i år skal jeg ha jul hos meg for første gang så må nok diske opp noen 7 skal. Kansje dette skal bli en av dem? Ha en fin dag.

Jorunn sa...

Å, dette så godt ut! Jeg baker ikke så mye til jul egentlig. Men jeg lager stenger av kransekakemasse som jeg dypper i sjokolade. Så må jeg ha noen krumkaker. Delfiakake er også godt..
Det ligger en utfordring til deg hos meg, hvis du har lyst ;0)

Nettelita sa...

Så koselig med nytt innlegg fra deg! Har savnet det.. :)
Håper dere er i bedre form nå. Det er så kjedelig å være syk!
Jeg har ikke begynnt med julebaking enda, men det blir noen få enkle slag.. :)
Så forresten teip trikset ditt i Bolig Pluss.. Hihi.. :) For jeg regner med det var fra deg! Det var artig..
Ha en fortsatt fin uke!
Klem

Perlehvit sa...

Nå har jeg notert meg denne oppskriften! Gleder meg til å teste den ut!
(og jammen meg tror jeg at jeg må ta en tur til Clas Ohlson å kjøpe stekematter! -så lurt!!! Takk for tips!)

Håper du legger ut flere oppskrifter!! Spesielt karamellene er jeg spent på hvordan du gjør!

:)

Kosene mine sa...

Nam, nå fikk jeg lyst på konfekt!
De så enkle nok ut til at jeg kan ta med datteren min på bakingen også :D Tusen takk for oppskrift!

Emmas Verden sa...

Mmmmm de så farlig gode ut :) Kanskje jeg må prøve meg på disse???
I år blir det mye jobbing før jul,men må jo få tid til å bake og lage til JUL..Elsker jula :)
Ha en fin dag!!!
Klem Anne ;)

i sa...

Åh, de så bare sinnsykt gode ut de Sarah Bernard! I morra skal jeg til ei venninne og bake sånne. Jippi. De er noe av det beste jeg har smakt noen gang! :)

 
Blogglisten