19 august 2011

Grønnsakshagen vår i år

I år har vi endelig komt i gang utenfor huset. Mannen har snekret, bårret, murt, lagt sten, bygd utbygg... Ja det er utrolig gøy å se resultater. Skikkelig flinis, blir stadig imponert!!!!
Jeg har prøvd å hjelpe til der det var mulig, og innimellom har jeg for første gang lagd vår egen grønnsakshage med god hjelp av de håpefulle små. De har sådd frø, snakket fint til de alle spirene, vannet & passet godt på :)(Drømmer om stort drivhus...)

Minstejenten kan bytte ut lørdagssnopet for agurk, så vi prøvde oss på miniagurk. Disse plantene var utrolig skjøre, og tålte lite. Vi fikk noen få agurker, og gitt om hun var fornøyd... Her er før innhøstingenLitt usikker på om vi prøver oss igjen til neste år...

Gressløk fra mamma :Godt minne fra barndommen. Middagen klar på bordet, vi bare ventet på mamma som skulle hente litt gressløk i hagen. Nyklipt gressløk over potetene, hmmm kan ikke akkurat skryte på meg det i denne heimen...

Sukkererter knasket vi og på hele sommeret før... Så det måtte jeg bare dyrke :)Still waiting for....Vi spiser utrolig mye spinat, og bruker det som salat. Kjempesunt og godt!
Lett som bare det å dyrke, men det største problemet var at vi har dyrket altfor lite :)
Så til neste år vet jeg hva jeg skal dyrke i mengder i pallekarmene...Nå gleder vi oss mye til disse skifter farge og blir røde og fine :)Det bugner av grønne tomater på plantene. Mye arbeid, men absolutt verd det :)

Men det som vi har brukt aller mest av, det er disse herlighetene.... mynteblader. Det har blitt en god del Mojitos i løpet av sommeren. Mannen har fått virkelig dreisen på å mikse til oss i jentegjengen som har kost oss oppispabadet vi har kjøpt oss i hagen :)

Livet er jammen meg herlig

Ha en strålende flott helg alle sammen


5 kommentarer:

liven sa...

Heisann

Beklager at jeg er treg med å svare......
garasjesalget er nede på Særvold.
Vel verd turen :o)

ha en fin dag

Hobbybruket sa...

Så mye godt dere har dyrket frem. Jeg er helt enig, det er utrolig godt og hyggelig å kunne gå ut i sin egen kjøkkenhage å hente inn grønnsaker og urter en har dyrket selv. :0)

"En Vintage Drøm" sa...

Hei.. Så artig å finne enda en fra os, blir stadig overrasket hvor mange som blogger herfra.. jeg følger deg gjerne videre :) Heldig du som klarer å få fram noe i grønnskakshagen din, det ser flott ut! Jeg har ikke grønne fingrer.. hehe ha en fin fin dag.. :)

Fru Keilegavlen sa...

Så mykje spennande!! Eg drøymer om drivhus i hagen og. Kjekt og kunne dyrke sitt eige.

Komadyret sa...

Heisann, først NÅ så jeg at du hadde kommentert den deilige alpakka lua mi, sorry, av og til hender det at jeg ikke får med meg kommentarer, selv om jeg elsker dem og pleier å lese alle ;) MEn tilbake til spørsmålet om du fremdeles husker det.....*JEg har fult oppskrifta og sydd luen sammen til slutt, det er ganske enkelt for da strikker du bare rett hele tiden = rillestrikk ;)

Lykke til om du lager deg en deilig og varm lue ;)

 
Blogglisten