.... enn hjemmelagde frokostbrød. Rett fra ovnen og svupp ned i magan! De er helt supre å fryse ned også, selv om det ikke blir mye til overs etter en bakerunde :)
Har du lyst på oppskriften sier du?
Værsegod, her kommer den :
2 kg hvetemel
12 dl melk
2 pk gjær
1 ts salt
2 ss sukker
4 egg (litt til pensling)
175 gr smør/margarin
kefir
Smelt smør og tilsett melk.
Fingervarmt til ferskgjær, litt varmere til tørrgjær.
Løs litt av vesken opp i gjæren. Tilsett resten.
Elt 5-10 min med kjøkkenmaskin (I love my Kenwood), eller lenger for hånd. Heves i 1 time.
Obs obs, deigen hever mye så bruk en stor bolle.
Del deigen i 5 emner, og kjevle til rektangler.
Pensle med kefir før rektanglene brettes.
Legg skjøten ned mot bordflaten, og kutt i ønsket størrelse
Etterhev i 1/2 time. Pensle med egg og strø valmuefrø/sesamfrø på. Stekes midt i ovnen i 10-15 min på 200 grader, da blir de slik :
12 dl melk
2 pk gjær
1 ts salt
2 ss sukker
4 egg (litt til pensling)
175 gr smør/margarin
kefir
Smelt smør og tilsett melk.
Fingervarmt til ferskgjær, litt varmere til tørrgjær.
Løs litt av vesken opp i gjæren. Tilsett resten.
Elt 5-10 min med kjøkkenmaskin (I love my Kenwood), eller lenger for hånd. Heves i 1 time.
Obs obs, deigen hever mye så bruk en stor bolle.
Del deigen i 5 emner, og kjevle til rektangler.
Pensle med kefir før rektanglene brettes.
Etterhev i 1/2 time. Pensle med egg og strø valmuefrø/sesamfrø på. Stekes midt i ovnen i 10-15 min på 200 grader, da blir de slik :
Lykke til :)
34 kommentarer:
De så helt nydelige ut! :)
Jeg har skikkelig bake-kick for tida.. så den oppskrifta skal jeg prøve! Takk!
Nam det der så veldig godt ut - så flink du er:-)
PS!Leste nettopp i profilen din at FØR du har avsluttet et prosjekt, har du begynt på tre nye.., fnis - der har du meg også!:-D
Riktig god helg, klem Hege.
DET så veldig godt ut, her har vi spist rundstykker til kvelds, hadde grøt til middag og da smaker det med litt ekstra til kvelds :0) Været er elendig, men inne er det fint! Ha en flott ukeslutt!
Desse såg kjempe gode ut. Takk for oppskrifta eg trur eg må lage slike i morgon.
Takk for oppskrift! Det så digg ut! :)
Blir sulten av å se på bildene! Tusen takk for at du deler oppskrift.
Klem Igi
Åååå, det så godt ut! Har du prøvd å ha noe slags grovt mel i? Tror du de vil bli tunge og kompakte da? Da er liksom litt av gleden borte... Kanskje best å la det være fine helge-rundstykker. Hihi!
Disse så gode ut, og skal definitivt testes ut etterhvert!
Ha en god uke videre :)
Klem*
De så kjempegode ut! Må visst prøve ut den oppskriften der:-)
Nei, det så da farlig godt ut.. Nå merket jeg at det var på tide å finne seg noe å fylle magehuset med, men blir nok ikke slike lekre frokostbrød som du kunne kose deg med! Det får bli en annen dag.. :)
Oppskriften er iallefall notert! ;)
De beste ønsker om en fin dag og helg! :)
Klem fra meg..
p.s. veldig koselig blogg du har her..
ååå, det såg jemmen herlig ut. Du kan å friste en stakker. Skal egentlig bare spise knekkebrød, men det spørs om jeg ikke må skeie ut med noen slike i helgen.
Ønsker deg ei riktig god helg :)
Oi oi - det der skal jeg bare i helgen :) Ser helt nydelig ut...
*god helg*
Takker og bukker!!!!
De så veldig gode ut. Tror jeg må prøve den oppskriften
Nam nam....Disse må jeg prøve:)Ingenting er bedre en å ha sånt liggende i frysen!!
God morgen, DET så deilig ut. Ikke er det så langt til Os heller, jeg synes nemlig jeg kunne kjenne lukten av nystekte rundstykker :o)
Jeg liker å lage mat, men ikke å bake.
Tror ikke jeg har opplevd så mye snø i Bergen noen gang. Det er vel like ille hos deg, vel?
Ha en fin, fin helg
Cosi-klem
Spennende oppskrift. Den tror jeg må prøves! Ha en finfin uke.
Hei igjen! Og nå har jeg prøvd oppskriften.. Brukte fiberbakst istedet for hvetemel. Ble kjempegode!! Takk for inspirasjon.
så kjempegodt det ser ut :) Er så deilig å ete heimelaga boller/rundstykker :) Ha ei kjempegod helg og kos deg masse!
Godklem
Dette så deilig ut! :-) Fant den søte bloggen din da jeg søkte etter oppskrifte på strikket sitteunderlag! TUSEN takk for bra oppskrift og for at du delte den!
Har lagt meg til som fast følger, og kommer snart tilbake hit! Ha en herlig dag!
Hilsen Inger-Lise
OIII dette må jeg få skrevet ned og prøvd en dag!!! dette så helt supert ut:) aldri sett denne oppskriften jeg. Tenker det smakte!! tusen takk for at du delte denne:))
klem fra Lillan
For det første: Jeg digger tittelen på bloggen din, positiv og helt etter min smak :) Ellers var det mange finfine tips både i matlaging og annet, I like!
Ha en fin søndag!
Klem Karina
For en utrolig flott blogg du har! De frokostbriksene skal jeg prøve meg på, knekkebrødet også.
Jeg har å en sånn dille for kasser, har foreløpig bare en, full med interiørblader. Men har også tenkt tanken på skohyller. Det er jo så stilig!
Ha en fin dag!
Heisann
Tusen takk for oppskrift, så herlig ut, og skal bakes ASAP!
Elsker å bake, du er så flink å legge ut bilder og oppskrifter!
Men finner ikke oppskriften på sprøe sjokoladekaker, gidder du å gi meg den? De så skikkelig nam ut;)
Ha en strålende helg!
klem fra Beathe
Hei.
Tusen takk for oppskrifta!
Laga desse rundstykka til påskefrokosten i barnehagen, og dei var ein suksess!! Både blandt barn og foreldre ;) Hadde i gurkemeie for å få dei påskegule og det fungerte kjempebra :D
Ellers takk for ein kjempefin blogg :)
Nam :-) de så jammen meg gode ut :-) Tusen takk for at du deler oppskriften :-)
Ha en flott påske :-)
Innom for å ønske god påske, er det liv på Os??
Cosi
Hei Siv!
Selvfølgelig husker jeg deg:)
Tremenning eller noe til ingeniøren..
Vi er faktisk flyttet vi, ikke alt men har vært her i 2 netter nå:) hadde vært koselig å treffes en dag.
Jeg kjenner jo rett og slett ingen her, men det går seg nok til:)
Bor dere i foreldrene dine sitt hus eller?.. F E viste det akkurat til meg:)
God frokost til dere:)
Klem fra Tonje
de såg nydelige ut.. :)
Mmm... det så da aldeles nydelig ut!! Skal jeg jammen prøve en gang:)
Koselig det var her inne hos deg da!!
Legger meg til i følger listen så jeg kan kommet tilbake for mer inspirasjon....
Klem Mona
Høres bra ut!
Planen er at jeg beygnner i august, over snittet hønemor jeg:)
Sees en dag da og ingeniøren hilser!
Klem Tonje
Mmmm, den oppskriften må jeg prøve :)
Jeg kom bare tilfeldigvis over denne posten med frokostbrød, og fikk et innfall om å bake disse ikveld. Og det angrer jeg IKKE på!! Guri, så gode de er!!!! :) Og skikkelig myke også. Så nå har vi deilig 17.mai frokost som venter på oss i morgen tidlig :) Takk for at du delte oppskrift.
Så deilig det så ut! Superinspirerende blogg;) Denne oppskriften skal jeg prøve. Cecilie
Legg inn en kommentar