05 august 2009

Lovely Copenhagen...Vi skulle egentlig ingenting spesielt i sommer vi... men så fikk meg og min kjære et fantastisk tilbud vi ikke kunne takke nei til :
Vi hadde svigermor på besøk og kidsa hadde fri fra barnehagen. En fredag ettermiddag "befalte" hun oss å komme oss bort en tur fra småbarnslivet her hjemme, på love vacation :)
Når vi tenker oss om, så har vi faktisk ikke vært på kjærestetur bare oss før...
Mindre enn 12 timer seinere satt vi på Nyhavn i København med en øl i hånden og følte oss skikkelig rampete hehe.Så vi storkoste oss i Køben fra lørdag til onsdag, utrolig deilig å ikke stresse... For det var det vi gjorde minst av alt :)
Skikkelig luksus såååå mange dager uten de små, to bleieunger gjør hverdagen til tider "en tanke" travel!
Vi bodde på et fantastisk greit hotell som virkelig er å anbefale. First Hotel Skt Petri ligger to sidegater ved Strøget (midt på Strøget). Stille & rolig gate og kort vei til det meste = perfekt

Det vrimler jo av flotte interiørbutikker i denne byen, måtte jo selvfølgelig innom :MYE fint :)
Andre butikker jeg siklet på & i :


København har en fantastisk avslappet stemning, fri for stress!
Det er deilig å bare rusle rundt å se på livet....


Mannen med den festlige skilt-jobben, duppet faktisk litt av der han sto :)
Men det vi husker aller aller best, er maten & drikken hehe. Ikke rart buksene strammer nå :)
Skal dere til København, anbefaler jeg de koselige restaurantene på Gråbrødretorv, i en sidegate til Strøget!Den bakerst restauranten på bildet over ble vår absolutte favoritt, hmmm blir sulten her jeg sitter!Der spiste vi både brunsj og middag, fantastisk god mat til en super pris. Det beste tipset når en er reiser i ukjent territorium, er rett og slett å gå for restauranter med minst fancy meny (utseendemessig) og helst i en sidegate :)
Brunsjen var utrolig god, med alt en kan tenke seg på et stoooort fat. Alt var gjennomført og hjemmelagd(jeg var så sulten at jeg kastet meg over maten før jeg fikk tatt bilde...)
Middagen vi spiste der dagen etter = fantastisk!
Vi har aldri spist såååå god biff før. Forrett, hovedrett og dessert med 2 glass vin hver inkludert og cherry til litt over 700 kr er ikke ille! Og da snakker vi kvalitetsmat!

Lever lenge på denne turen vi, hurra!!! Små gleder i livet er det ikke det det heter?!

24 kommentarer:

Tiril sa...

København er en herlig by, må alltid en tur dit, som oftes to ganger i året.

Rådyrveien sa...

Heldige dere! Hvor får man kjøpt sånne svigermødre??? Hihi!

Fjordheim sa...

Heldige dere som fikk tatt en slik tur på sparket. Kan tenke meg det var noe dere virkelig trengte.
VAr også i København i sommer, men fant ingen av de flotte butikkene. Men så var jeg der sammen med tre menn uten interrese for interiørbutikker. Ja det kommer vel en mulighet en gang senere.
Ønsker deg en god kveld :)

Hege sa...

Vet du, jeg har faktisk aldri vært i København. Jeg skjønner nå at jeg absolutt må få tatt meg en tur... Heldige du, det virker som en herlig ferie!:)

Lotta sa...

Olala så herlig tur..flotte bilder.Nå fikk jeg skikkelig lyst til en tur over havet ja...Kjærstetur er gull vet du...og kjempe viktig med litt tid til hverandre iblant!Ønsker deg en fin kveld:)
Klem fra Lotta:)

borghild sa...

Åååhh, så herlig det hørtes ut!! Skulle veldig gjerne vært på kjærestetur jeg også! Men nå skal det sies at jeg har planer om å få til en tur i bursdagsgave til mannen. Det må bli i september eller oktober, så da har vi litt tid på å glede oss også;) Klem B:-)

små og store drømmer sa...

Så utrolig koselig. Det så ut som dere har hatt det fint. Hotellet var jo kjempe stilig. Skal notere meg navnet og vurdere det neste gang jeg skal til Køben..
Takk for fine bilder og tips.
Klem klem

Hilde sa...

Heldige dere! HAr lenge hatt lyst på en tur til Køben, og nå fikk jeg bare ennå mer lyst å dra dit! Kanskje det blir en juleshopping tur? Går jo an å drømme.. Ha en fin kveld!
Hilde

liven sa...

Herlig!!
Har vært mange ganger i Danmark men aldri i København!!
Har lyst på en tur i høst....mens mannen vil til sydligere strøk...hmmm
Ser helt flott ut der og ville nok kost meg ja!!

ha en fortsatt fin augustmnd:o)

Grethe sa...

Herlig.............dette er godt for sjel og sinn - og parforhold. Jeg lengter meg tilbake ved å se på bildene dine. Vi var på byferie i København tidligere i sommer og forelsket oss helt i HELE København - spseielt i Nyhavn. Det er deilig i Danmark :0) Takk for titten....

ARKinterior sa...

Å så deilig det så ut! Heldige dere som fikk ta en sånn tur på sparket, det er skikkelig herlig og veldig viktig å bare ta tid til seg selv-og hverandre av og til..Har faktisk aldri vært i Køben, men håper å få det til i høst, skjønner at den byen er verdt et besøk.
_god helg-klem

Ingrid Elisabeth sa...

Høres ut som en helt fantastisk tur. Og Købenahvn er en nydelig by. Jeg har aldri vært der på sommeren, men tipper den er enda finere da. Ser ut som dere hadde en digg tur.
Og jeg vil tilbake til Søstrene Grene...

Frøken Lykkelig sa...

Å du og du så herlig det der så ut!!! Ja jeg drømmer om en sånn tur jeg også... men men. Blir ikke nå i hvertfall:-) Nå er det 24 dager til nysenteret skal åpne og dermed ny butikk som vi skal åpne. O hei det er mye å tenke på!!
Jeg håper dere koste dere masse på turen og at dere har det veldig veldig bra!!!
Hils mann og de herlige små!! Stor KLem :-)

Ida sa...

Heisann vennen!

For noen herlige bilder - og såååå heldige dere er! Dette kunne jeg virkelig tenkt meg! Jeg er jo så glad i Køben fra før av - og alle disse godbitene du har fanget på film gjorde ikke akkurat fristelsen mindre!

Er det ikke godt med litt fri, og tid til BARE hverandre i blant ?

klem

E:-) fra k(a)os(e)heimen sa...

Så snill svigermor! Koselig med kjærstetur.

Vi har også vært i København i sommer, dog MED barn...Så det ble ikke så mye shopping på hu mor... Men et par timer alene fikk jeg, og var innom bla Plint og fikk sett i mange fine vinduer da:-)

tror vi også var på Gråbrødretorv og spiste en kveld - Peder Oxe var spisestedet vi var på.

København er en veldig vakker og fin by, bare så synd det blir så dyrt i Danmark! Kursen er ikke akurat fordelaktig for oss nordmenn...

Ha en fin dag!
E:-)

Anonym sa...

Så mange fine bilder! Ser ut som om dere har hatt en fantastisk fin ferie!

Dreamgirl sa...

Det hørtes helt herlig ut :)

S & E sa...

Jeg får bare mer og mer lyst på en tur til Køben nå, men valget blir kjæreste tur eller venninnetur.... Tja vi får se, men jeg vet at det er utrolig mange butikker jeg skal innom! Supre bilder!

Synnøve sa...

Bøf bøf! Ikke verst å duppe av stående, hihi... Så herlig med kjærestetur til Køben! Vi var der i fjor, men det var i februar, så det var litt surt og kaldt, sikkert enda bedre med litt varmere vær. Bra dere likte rabarbrasylten! Vi er allerede tomme, men nå spørs det om jeg får tak i rabarbra for å lage mer :/ Håper dere har en fin sommer, her nyter vi endelig et par soldager, etter lang tids øs pøs... Klem! :)

minishabby sa...

Høres ut som dere har hatt en herlig tur. Sikkert deilig med litt kjærestetid.
Danskene er veldig flinke med mat. Skulle prøvd å være gift med en du;) Huff - sa du buksa stramma?
Ha en flott helg..
Klem fra meg!

Kaja sa...

Så fin tur det ser ut til at dere har hatt - kan tenke meg det var deilig! Fine bilder du har lagt ut, og en ellers kjempeinspirerende blogg. Er snart ferdig med et heklet lappeteppe som jeg begynte på etter å ha lest et innlegg i bloggen din (fra pt design interiør-heftet). :)

Grip dagen sa...

Ingen tvil om at Livet er herlig!
Heller ingen tvil om at Copenhagen er en lovely by!
Snadder innlegg du har laget!

Jeg har smittet en venninne. Hun er nå hardt angrepet av hobbydilla. Vi drømmer nå om en jentetur til Køben. Det å reise sammen med familien er ikke det samme som å reise med venninner. Er det vel?

Kos deg videre. Håper batteriene er fulladet etter en flott tur!!!
Klem Marit

Margrethe sa...

Hei! Koselige og fine bilder fra København. København er jo en veldig trivelig by, men du vider her steder som jeg ikke har fått med meg på besøk i byen. Kanskje jeg må ta meg en tur :)

Anonym sa...

Helt enig.. København er en helt spesiellt herlig by.. Mye og oppleve der.

 
Blogglisten