13 januar 2009

Oppskrift + diverse

Huff her kommer slemme meg med fristende bilder og kakeoppskrift nå i januar måned... Men jeg bare dele denne oppskriften med dere :)
Jeg fikk i oppdrag av en venninne å lage en kake til dåpen på søndag som var. Siden lørdager ikke lenger er noen hviledag (2 små som trenger enorme mengder stimuli & aktiviteter når de ikke er i barnehagen), så lagde jeg kaken fredagen allerede og plasserte den i fryser`nDaimiskake


Nøttebunn :

3 eggehviter

200 gr sukker

200 gr mandler
1/2 ts bakepulver


Iskrem :
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Daim (jeg kjøper gjerne 3-4 doble pakker. Sparer 1 pakke til pynt rett før servering)

Bunn :
Eggehviter og sukker vispes. Mandlene males (jeg bruker stavmisker... Elsker denne oppfinnelsen...). Malte nøtter og bakepulver røres i så det blir seigt. Helles i rund form og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

Iskrem :
Pisk eggeplommene med sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløte. Bland i hakket daim (stavmisker hihi. Men ikke så lenge, da blir den altfor grovhakket) Hell røren over avkjølt nøttebunn. Fryses i formen. Pynt gjerne med hakket daim før servering Nam namJeg hadde avtalt med venninnen min at jeg skulle levere kaken da de var i kirken. Denne dagen regnet det noe så aldeles forferdelig, så jeg trakk på meg støvler og regnjakke og så rett og slett ganske vill ut. Da jeg endelig hadde komt meg inn i huset og tatt av meg alt av regnutstyr og alt pikkpakk,fant jeg ut at jeg hadde glemt den extra daimpakken som jeg skulle pynte kaken med. Så det var på med alle klær nok en gang, og rusle frem og tilbake igjen. Lurer på hva naboene rundt tenkte :)
Tok noen bilder av kaken, i samme slengen knipset jeg litt fotos av det ferdigpyntede bordet... Fantastisk flott pyntet med mange nyyyyydelige detaljer :

Her er det nok ingen tvil om at en liten prinsesse ble døpt denne dagen :)
18 kommentarer:

Anita sa...

Så fint dekket bord! En prinsesse verdig! Kaken så litt god ut da! Sitter her og spiser punsjeboller fra Europris vi godt det også da, men..... Kos dere!

krinkelkroken sa...

Så kjempegod ut, elsker kaker;)Holder på å bake her nå også, skal feire min fars bursdag i morgen.
Flott dåpsbord!
Kjenner meg veldig igjen i at det ikke er hviledag når barnehagen er stengt hehe, heldigvis begynner det å roe seg her nå:)

Torill sa...

Mmmm, daimiskake er berre SÅ godt!! Den heimelaga naturlegvis. Tenker naboen var misunneleg :-)

Kort og Søm sa...

Nam..daimkake er jo bare sååå godt! :o)
Det er lenge siden jeg har laget!

Jannicke sa...

Tusen takk for koselig hilsen ;o).
Har nå skrevet inn Daimiskaken din i oppskriftsboken min ;o). kanskje jeg lager den til neste klubb! Den så vidundrelig ut!

Liv Elin sa...

oooh - som du frister ! Den så kjempegod ut , og hadde vært spennende å prøvd en dag ...har flere bursdager i januar og "unnskyldninger" til å prøve den ! ;)

Så artig og helt utrolig at det var jeg som vant konkurransen din ....jeg pleier nemlig ikke å ha for vane å være den heldige i slike konkurranser o.l - så dette var kjempemoro og overasskende ! :D

Adr min er sendt avgårde i mail til deg !:)

Ha en fin tirsdagskveld !
klem fra Liv Elin

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg min venn,
ååå daimiskake er bare sååå nydelig godt!!!
Synes bare det er fint at du kommer med litt fristelser i januar jeg.Vi trenger litt ekstra å kose oss med etter at jula er "kasta ut".
Må bare si at den lille overraskelsen jeg har lovet deg i posten ikke er glemt...
Men å vente på en glede er vel også en glede ;0)
Er så spennt på hvordan det går med deg i det "nye"jobbelivet.
Skal være snill og bake vanilje-bringebærpai til en nabogutt sin fødselsdag på søndag :0)
Kjekt å kunne spre litt glede.
Gooo Kjerstiklem til deg

Ann-Cathrin sa...

Ja det er litt slemt med sånne fristende bilder ja;) Men den så utrolig god ut!!! Nydelig bord det var i dåpen, en prinsesse verdig:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Hvordan går det med deg da, travle dager forstår jeg.... Daimkake, hadde ikke vært meg i mot akkurat nå, den er knallgod !
Nydelig dåpsbord, ikke mange bord som er så gøy å pynte som dem.
Ha det godt da så blogges vi,
Klem

Stoltzen2012 sa...

Helt enig i at det ikke er snilt å komme med en sånn oppskrift nå, men den så jo bare usannsynlig god ut! Tror jeg må prøve den i helgen;o)

Tante Mimmi sa...

kake no??? Salat i neste innlegg då, sant!!
Så gri du er som leverer kake på døra! Eg skulle hatt ei til helga! sender du den med ferja???;)

Aina sa...

Mmmmm, dette er noe for en kakemons, men er smittet av " i-januar-spiser-vi-ikke-godt" syndromet... Bare tull egentlig men, men....

Jeg har ett teknisk spørsmål: Hvordan får du til å legge 6 bilder sammen? Jeg kan bare å sette inn bildene under hverandre, ikke 2 ved siden av hverandre....

Skjønte du spørsmålet??? ;-O

Har lenge lurt på dette....

Ha en fortsatt god dag!

Aina Wie

Huset på toppen sa...

Nam, deilig med daimiskake:)Det kjekke med denne kaken er jo at du kan lage den i godt tid og ha den i frysen!! er i huset er den godt likt, og vi feirer 3 bursdager i januar!!Mulig denne er på kakebordet neste søndag:-)
Nydelig pyntet prinsesse dåpsbord:-)
Ha en fin onsdag!
Klem

Siren sa...

Ja det lønner seg å se ekstra godt etter når man er på en slik butikk...
Så lekker ut den oppskriften...
Ha en fin dag!
:)

MODERN COUNTRY sa...

Heisann!
Takk for hilsen for litt siden!
Alltid hyggelig :)
Du frister du, ikke pent sånn rett etter Jul nei. Jeg har begynt å trene igjen, flere år siden sist og håper noen av "volangene" vil forsvinne før sommeren. SÅ ingen kake på meg nei :)Men, den ser nydelig ut!

Klem Aina

Rose Love sa...

Kjempesøtt!
Ja denne kaken har jeg laget mange ganger og. Deilig! Spørs om jeg må lage en slik til helgen. Er så greit å ha en slik i fryseren i tillfelle noen kommer til å "gå feil" å komme til meg;)

Kosene mine sa...

Det bordet flott pyntet!
Men kaken kunne du spart deg for nå i Januar altså, skal ikke ha sånnt jeg nå! Hihi Den så veeeeldig god ut, sukk ;)

Home By Virginia sa...

Oi Oi Oi...!!! Den kaken så god ut ja... :) Skriver ned oppskriften i boken min med en gang... Er en skikkelig kakemons jeg... He he
Ha en flott helg...!!!
*---Klem---*

 
Blogglisten