28 januar 2009

Mer utslett, halsvarmer + utfordring

Prinsessen er endelig i turboform igjen etter en runde med munn og klovsyken (=munn-hånd og fot syken... Ender alltid opp med å si klov syken hehe).
I dag dukket det noen mystiske prikker opp i storebrors ansikt, som de i barnehagen mente var vannkopper... Men jeg er ikke sikker. Så det blir nok en ny runde med detektivarbeid :)
Siste tiden har rett og slett gått med bak tv`n for avslapping, så symaskinen har fått stå i fred. Men jeg har gjort ferdig Thermis halsvarmeren min :



Oppskriften fant jeg på denne supre bloggen : Krisknits
Hun har en del gratis oppskrifter på siden sin, halsvarmeroppskriften kjøpte jeg på nettet for ca 17 kr (blir sendt per epost).
Syns knappene var litt søte



Til og med min kjære fikk lyst på en slik en ("bare med tøffere strikk, ikke noe dill dall, og uten de hjerteknappene selvfølgelig...")

Så har jeg fått en utfordring av Mallas pauserom, utrolig kjekt å bli kjent med nye bloggere! Den går som følger :

G
å til foto/mapper.
Ta ut den 6. mappen og deretter det 6. bildet i denne mappen.
Sett bildet på bloggen og skriv noe om dette blidet.
Inviter 6 nye til å bli med på denne utfordringen. (jeg ser mange har tatt utfordringen, så sender den ikke videre...)


Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å legge ut personlige bilder av meg selv, men får man en utfordring så får man en utfordring...



Dette er da meg på en jorden rundt tur jeg gjennomførte sammen med en fantastisk god venninne for noen år tilbake... Dette er fra en restaurant i Brisbane i Australia. Jeg rett og slett elsker Chicken Satay!!! (er vel ikke så vanskelig å se hehe).
Nå ble jeg rett og slett sulten her jeg sitter... og savner sol, sommer & brunfarge :)
Det var en utrolig flott tur, og jeg er kjempeglad for at jeg ble overtalt til å "erobre" verden!
Kjempesynd at vi bor i forskjellige byer nå L., skulle gjerne hatt deg nærmere!
Utrolig nok fikk vi begge en jente på skuddår 2008 med bare noen timers mellomrom, uten at det var planlagt. Er ikke det litt vittig?!

22 januar 2009

De to siste dagene har jeg vært hjemme med sykt barn, og da får en ikke gjort så mye fornuftig...
Lille prinsessen har feber og utslett, og man kan jo bli litt smågal av å lese og studere forskjellige utslett og barnesykdommer på nettet. 5te barnesykdom, skarlagensfeber eller hånd-fot-munn sykdom har jeg snevret det inn til hva det kan være. Blir nok en tur til doktormannen i morgen ja :)

Har fått gjort litt under soveøktene da, sydd noen voksdukposer



Nå har jeg en del stoff liggende som jeg må "sy opp", så de røde posene ble rett og slett gjemt bort i julekassen, blir en tanke lei rødt etter en desember. Den brunprikkete posen stakk min kjære av med. Den har fått sin plass ved siden av pc som en alt-mulig-kurv.
Jeg måtte jo bare følge den fantastiske IDA`s oppskrift, hurra den var bare så topp å følge!

Hekleprosjektet blir litt nedprioritert for tiden, så det går ikke så veldig fort fremover...



Selv om jeg syns jeg har heklet MANGE ruter, er jeg ikke halvferdig engang. Dette skal altså bli et sengeteppe på gjesterommer. Ting tar tid :)

Og så har jeg ALLTID et strikkeprosjekt på gang, denne gangen prøver jeg meg en oppskrift av Krisknits : Thermis halsvarmer(oppskrift kjøpt for ca 17 kr på nettet). Utrolig flott denne bloggen, anbefales :) Sjekk dette utrolig søte dukkehuset, har jeg notert meg enda et prosjekt kanskje?!
Mens håndballkampen surrer i bakgrunnen, skal jeg kose meg med "Tildas Landsted", måtte ha den bare MÅTTE ha den (som alle dere andre bloggere der ute hihi).



Siden jeg ikke kom meg på Panduro kjapt nok, kjøpte jeg den på CDON.com til kun kr 288 (inkl frakt), ikke så verst!
Løp og kjøp, fikk skikkelig vår & sommerstemning da jeg bladde kjapt gjennom den mens jeg bysset på en syk liten pike tidligere i dag.
Nå må jeg løpe, mer byssing på gang
Hej då

17 januar 2009

Symaskin-date

Nå har jeg endelig fått sydd et etterlengtet legoteppe til våre to små... Min kjære har etterlyst dette en stund, for disse klossene finner en jo overalt! Utstyr ble kjøpt inn før jul, men dette presset jeg meg selv til å vente med til nå etter kaosmåneden. Ferdig resultat :




Stoffet med mønster ble kjøpt på Åhlens og er undersiden av teppet. Innsiden er rett og slett et fleeceteppe fra IKEA til den nette sum av 29 kr (genialt!). Kjekt med litt comfort i lekeakten :)
I dag har jeg hatt en håndverker på besøk som har hamret og bårret til den store gullmedaljen, så da banket jeg side by side inn maljene (ehhh vet ikke helt hva det heter, men disse dingsene en lager fine hull av). Dette mens prinsen "hjalp" til og prinsessen sov søtt ute i vogn... skal si det går litt over stokk og stein innimellom. Ikke noe lett å få gjort slike bankejobber når kidsa er lagt, bråker jo så innmarig...
Ja og så ble tråd kjøpt på Panduro.
Så når de små er ferdig med legoleking, snurper jeg bare legoteppet sammen og henger til "pynt"



Ha en fortsatt finfin helg alle sammen, jeg gleder meg til flere symaskin økter :)

*Siv*

15 januar 2009

Litt alt mulig rart...

Okei, siden jeg var så "slem" å legge ut farlige fristelser i forrige innlegg, kommer her noe som er fantastisk godt og meget sunt : granateple!
Min favorittfrukt :)



"Granateple er en leskende antioksidantbombe. Granateple har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Spis den rett fra skallet med skje eller bruk den i salater og til desserter"
Sies at det også forebygger mot brystkreft... Så det så!



Det som er det litt kjedelige med frukten, er å plukke den fra hverandre. Man kutter av topplokket som på bildet over. Kutter langs veggene i frukten, og bryter den åpen :




Så er det å sette i gang å plukke ut frøene. NB ta på forkle, for saften setter godt med flekker på klær. Frøene legger jeg i en skål, for det blir en god del av dem. Disse oppbevarer jeg med plast over i kjøleskapet i 3-4 dager, hvis de holder så lenge da... :)



De kan spises slik de er med skei, favoritten min er sammen med yoghurt (jeg bruker naturell, men det er aller aller best med vaniljeyoghurt....) :



Det kan være at dere ikke syns noe om konsistensen første gangen dere smaker på det, men en blir fort avhengig!

Ellers hadde jeg en fridag i går, er ikke vant til det lenger.
Jeg fikk meg en skikkelig luftetur : IKEA, Gullgruven og Stoff & Stil, så VISA kortet ble litt varmt ja...
Så nå har jeg prosjekter en stund fremover, hurra
Siden hobbystæsjet mitt nå begynner å bevege seg inn på min kjæres dataterritorium (vi har et kombi hobby + data rom), så trenger jeg et nytt oppbevaringssytem. Hva er vel bedre enn IKEA der?!




Jeg kjøpte noen hvite kasser med lokk, og en stor Dimpa bag (de har jeg mange for oppbevaring av klær, genial!!!).
Billige fleecetepper fant jeg også på IKEA, de skal jeg bruke til diverse syprosjekter.
Og mye forskjellig stoff ble kjøpt inn på Stoff & Stil. Godt å få inn litt andre farger enn enn rødt og rosa i huset...
Litt utstyr måtte også til :



Så får vi se fremover hva som blir "tryllet" frem!

Ha en supertopp torsdag alle sammen, ikke lenge til helg :)



13 januar 2009

Oppskrift + diverse

Huff her kommer slemme meg med fristende bilder og kakeoppskrift nå i januar måned... Men jeg bare dele denne oppskriften med dere :)
Jeg fikk i oppdrag av en venninne å lage en kake til dåpen på søndag som var. Siden lørdager ikke lenger er noen hviledag (2 små som trenger enorme mengder stimuli & aktiviteter når de ikke er i barnehagen), så lagde jeg kaken fredagen allerede og plasserte den i fryser`n



Daimiskake


Nøttebunn :

3 eggehviter

200 gr sukker

200 gr mandler
1/2 ts bakepulver


Iskrem :
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Daim (jeg kjøper gjerne 3-4 doble pakker. Sparer 1 pakke til pynt rett før servering)

Bunn :
Eggehviter og sukker vispes. Mandlene males (jeg bruker stavmisker... Elsker denne oppfinnelsen...). Malte nøtter og bakepulver røres i så det blir seigt. Helles i rund form og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

Iskrem :
Pisk eggeplommene med sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløte. Bland i hakket daim (stavmisker hihi. Men ikke så lenge, da blir den altfor grovhakket) Hell røren over avkjølt nøttebunn. Fryses i formen. Pynt gjerne med hakket daim før servering Nam nam



Jeg hadde avtalt med venninnen min at jeg skulle levere kaken da de var i kirken. Denne dagen regnet det noe så aldeles forferdelig, så jeg trakk på meg støvler og regnjakke og så rett og slett ganske vill ut. Da jeg endelig hadde komt meg inn i huset og tatt av meg alt av regnutstyr og alt pikkpakk,fant jeg ut at jeg hadde glemt den extra daimpakken som jeg skulle pynte kaken med. Så det var på med alle klær nok en gang, og rusle frem og tilbake igjen. Lurer på hva naboene rundt tenkte :)
Tok noen bilder av kaken, i samme slengen knipset jeg litt fotos av det ferdigpyntede bordet... Fantastisk flott pyntet med mange nyyyyydelige detaljer :





Her er det nok ingen tvil om at en liten prinsesse ble døpt denne dagen :)




12 januar 2009

Trekning.....

Hele 78 stk meldte seg på i jubileumskonkurransen, det er jo helt fantastisk :)
Det tok sin tid å skrive ned alle navn på lapper og klippe dem til, mens 2 små fartet rundt høyt &
lavt, ark og kulepenn forsvant i tide og utide. Ikke lett med 2 overtrøtte snåttiser på ettermiddagene (mine små blir utrolig rampete når de er trøtte!)
Etter en kamp fikk krukken med "konkurrenter" stå i fred mens kveldsmaten ble fortært



Jeg hadde jo lovd at lillegutt skulle få lov til å trekke 1 lapp, men det var ikke helt lett gitt :)



Vi fikk tilslutt en vinner (ble en liten kamp her også...), og den heldige ble.... tadamdaaaaaaaaammm :



Liv Elin med bloggen Husrom & Hjerterom. Jeg er mektig imponert over alt du klarer å få til med 4 barn...! Elsker å ta turen innom å se på de flotte bildene du tar, og den kjolen i fleece du har sydd = utrolig flott :)
Send adressen din på mail til meg : liveterherlig@ymail.com, så kommer det en gave til deg i posten om ikke så altfor lenge

Dette var kjempegøy, gleder meg allerede til neste jubileum!!!

08 januar 2009

Oioi jubileumstrekning....

Noe så helt utrolig... jeg har hatt over 20.000 unike treff på bloggen! Hvem trodde det for noen måneder siden :)
Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg turde å kaste meg på denne bloggekarusellen, det har vært noen skikkelig trivelige måneder. Takk takk til deg : Synnøve`s Lille Maison
De siste ukene har jeg av naturlige årsaker ikke vært så veldig tilstedeværende, men jeg håper det bedrer seg kraftig fremover. Bloggelysten er der iallefall!!!
Og så må jeg takke dere alle der ute, som tar turen innom og er så engasjerte og hyggelige. Jeg blir fantastisk glad for alle kommentarer, jeg er akkurat som en liten unge på julaften hihi.
Så jeg kjører en jubileumstrekning fra nå av og frem til søndag.
Det er bare til å legge igjen en kommentar under dette innlegget, om du ikke har blogg skriver du bare fornavnet ditt.
Dette ble litt spontant, så premien får jeg tenke litt på :)

Nå er "heldigvis" julen ryddet ut, nye farger og annen pynt kan komme frem i lyset.
Mormors små hekleduker er blitt pynt under potter :



Min kjære kom hjem med en utrolig flott hvit Asalea, den blomstrer fint i stuen



Og så har vi en juleblomst som rett og slett ikke vil gi seg :) Knopp nr 2 står i full blomst...



Da må dere alle sammen ha en riktig så trivelig kveld, så er det bare til å slenge seg med på trekningen :) Gleder meg til å ta en tur innom dere i løpet av helgen, hurra!

06 januar 2009

Da var vi back in business igjen....

Heihei alle sammen!
Da var jeg tilbake etter en liten bloggepause.... Heldigvis er den travle tiden over, jammen meg ikke lett med denne julestriden :)
Selv om det er kjekt med julegaver, juletre, julesnop, julekos osv osv. så syns jeg det er fryktelig deilig med rutiner i hverdagen igjen!
Jeg har ikke fått gjort så mye spennende siste tiden utenom å jobbe og løpe hjem til mann og barn, for så å kubbe på sofaen etter barnas leggetid.
Heldigvis er lysten der til å sette i gang med alt mulig rart, jeg har en laaaaaaang liste! Må bare leite litt etter energien :)
I morgen begynner minstesnuppa i barnehagen, utrolig rart. Hun er jo liksom den lille prinsessen ennå.
I den forbindelse trengte hun diverse stæsj, og da hadde mor all verdens unnskyldning for å shoppe litt, hurra
Til samlingstundene trenger hun en liten pute å sitte på, og jeg fikk streng beskjed av min kjære : "vær så snill, ikke noe prinsesse/Bratz/Hanna Montana/rosa - aktig"... Jeg fant en fargerik pute til halv pris på KID (litt rosa ble det, men det får han tåle)



Og så ble det er søt liten matboks :



Litt rosa den også, men men hun er jo jente :)
Så da er vi klar for morgendagen, kanskje det blir tid til en liten shoppingrunde etterpå. Hadde vært kjekt å finne noen salgskupp....
Håper på en mer aktiv bloggeperiode nå fremover, jeg har virkelig savnet å stikke innom dere! Snakkes snart

 
Blogglisten