27 desember 2008

Hvor er snøen når man trenger den?



Håper alle har en riktig så trivelig romjul.... med snø... null og niks på Vestlandet gitt!
Her kobler vi av til den store gullmedaljen, og spiser oss mette & runde... Vi har altfor mye godis i skapene, og vi spiser heller for å tømme lageret enn at lysten er der hehe. Den kommer i januar når man skal være flink!!!
Til jul fikk jeg som tidligere nevnt en fantastisk flott gave av min kjære, en makrolinse til kameraet mitt. Den "måtte" jeg åpne før jul siden han ikke klarte å holde seg :)
Og på selve julaften fikk jeg enda en gave... en fotosekk!
I den kan jeg ta med meg alt utstyr nederst i sekken som er helt vantett, og så er det vanlig sekk øverst.
Så i går tok vi med oss unger, vogn, svigermor, pulverkaffe og fotosekk på ryggen på tur i nærområdet her.
Måtte jo teste utstyr, kjempegøy med makrolinse altså!!!
Jeg som hadde gledet meg til å ta bilder av snøkledd landskap og snøkrystaller, det lar nok vente på seg... Her er det bare minusgrader annenhver dag og ingen nedbør! Det ser nesten ut som jeg har tatt høst bilder





Jeg gleder meg masse masse til jeg kommer igang med prosjektene mine igjen, har en lang liste med ting som lokker. Så da skal det bli litt mer bloggings ja :)
Ha en fortsatt knakendes kjekk romjul og et fantastisk godt nyttår!!!

22 desember 2008

Et lite livstegn....

Ja jeg er i live, hurra!
Det har bare vært en ganske så travel tid de siste ukene, men det var jeg forberedt på!
Noe jeg ikke var forberedt på var den utrolig store haugen med klær som hoper seg opp når man ikke trakker i hjemmet hele dagen (har vært i mammapermisjon de 2 siste årene, og da har man tid til slikt hihi).
Det er utrolig kjekt å jobbe igjen, full rulle og bånn gass. Og så er det hjem til fulle rulle og 2 snåttiser etterpå...

Søndag var en etterlengtet fridag, og da skulle vi finne på noe kjekt med ungene. Ikke noe særlig for 2 små å trakke i søndagsåpne butikker. Så vi fant på en skikkelig anti jule aktivitet : akvariet i Bergen



2 åringen vår er fryktelig opptatt av krokodiller for tiden : krokodillesang i barnehagen, krokodille figurer, krokodillemat osv.
Da vi fortalt under frokosten at vi skulle se krokodiller, trodde han at han skulle få spise krokodillesnop (du vet de oransje og sorte i løsvektsnop), det ble jo litt krokodilletårer da han skjønte at det ikke ble noe av...
Men han kom fort i humør igjen da han fikk sett de levende krokissene, det første han sa var : faaali (farlig...). Huff ja pass fingrene!



Vi var med på matingen av de minste krokodillene også, det var kjekt. En del mus gikk med :)
Snart kommer en haitunnel på akvariet, det gleder vi oss til!

Nok om krokodiller og haier.
Jeg skulle egentlig bare en kjapp tur innom for å ønske alle en riktig så :



I morgen blir det jobb, pynting av juletre, julegavebytting, Grevinnen & Hovmesteren, rødvin & siste finish før julaften. Det er kjekt med jul, men jammen godt å få det unnagjort også.... :)

09 desember 2008

Julekort med knæsk

Det har vært en travel uke for familien, så internett og blogging er blitt nedprioritert dessverre.
I kveld måtte jeg bare ta meg sammen og mekke noen julekort. For noen uker tilbake prøvde vi oss på en photosession med de to små. Det viste seg å bli en ganske så umulig affære.... Den ene sur, den andre blid. En rampete og en sulten, you know!!!
Av de sikkert 200 bildene vi tok, fant jeg ett som kunne duge



Fixet og trixet litt i photoshop, svart/hvitt bilde med røde luer. Jeg tenkte ikke akkurat på å samkjøre de i klesstilen til fotograferingen... Til neste år må det nok bli mer planlegging :)



Bakte mini pepperkaker for noen uker siden, så jeg har lagt ved en liten bit i hver konvolutt. Tynt jule papir ble kjøpt på Åhlens for en billig penge.
Puhuuu da var det gjort...

Jeg har fått så mange koselige awarder, kommentarer & utfordringer den siste tiden. Beklager at jeg ikke har respondert på disse, det kommer det kommer. Må bare sortere hodet mitt :)
Ha en fantastisk flott kveld alle sammen

03 desember 2008

Brente mandler.... naaaam

 

03 des 08 080 

Min kjære kom til meg i går og var helt sprekkferdig : "har kjøpt julegave til deg....og jeg klarer ikke å vente. Kan du ikke være så snill å åpne den nå?". Og nyskjerrig som jeg er klarte jeg jo ikke å vente! Jeg fikk den kuleste gaven!!!  : en makrolinse. Det har jeg hatt lyst på veeeeldig lenge. Så jeg måtte bare ta en kjapp test på de brente mandlene vi har lagd.

Oppskrift

300 gr mandler

125 gr sukker

125 gr vann

1 ss smør

1 ts vaniljesukker

Rist mandlene i ovn eller panne. Ha i mandler, sukker, vann & vaniljesukker i en teflon stekepanne. Varm opp på middels til sterk varme. Når vannet har fordampet, begynner sukkeret å klumpe seg til en kornet, hvit masse. Tilsett smør og rør hele tiden. Sukkeret vil etterhvert smelte og legge seg rundt mandlene. Pass på at varmen ikke er for sterk slik at karamellen blir brent

Bilde 122

Trekk eventuelt pannen av platen. Når sukkeret har smeltet, tømmes mandlene over på smurt bakepapir (eller på de fantastiske Non Sticky mattene fra Claes Ohlson som jeg har fortalt om i et tidligere innlegg, se under tips...). Skill mandlene fra hverandre med to gafler mens de er varme. Avkjøl. Oppbevar i tett krukke/box, ikke i kjøleskap. Du kan også tilsette kanel for å få mer kryddersmak på mandlene.

Lykke til :)

Men jeg advarer... det er farlig å ha disse stående til pynt. Det blir altfor lett å stikke hånden i krukken når en kommer hjem fra jobb og er litt småsulten!

Jeg stortrives forresten på jobben, full rulle og bånn spiker. Så dagene flyr :) Rett hjem og kose max med de to små før de legges, for så å legge meg selv ikke så veldig lenge etterpå. Så blir ikke så mye tid til blogging og besøk for tiden, men men jeg kommer sterkere tilbake når rutiner er innarbeidet og energinivået er litt høyere

Ha en fabelaktig flott onsdag

hjerte

 
Blogglisten