30 november 2008

Desember, nå kan du bare komme.... :)

29 nov 028_edited-1

Nå er  siste julegave kjøpt, baksten er i bokser & krukker og huset er blitt julepyntet. Altså klar for en turbo desember :) I morgen begynner jeg å jobbe etter 2 mammapermisjoner på rad, fantastisk deilig å ha ting på stell! Jeg vil heller være positivt overrasket over den tiden jeg eventuelt får til overs... Litt stemningsbilder fra 1 søndag i advent :

29 nov 031 30 nov 064

29 nov 041 29 nov 037

29 nov 027 29 nov 042

Tilda dukkene sydde jeg i fjor, koselig å grave disse frem fra den bortgjemte julekassen :) Like spennende hver gang slike ting blir åpnet, glemmer det man stuer bort... Så har vi selvfølgelig tent 1 lys i dag for 1ste søndag i advent, hurra! Og julekalender fra mormor til prinsen med mange gøye småpakker henger klart til i morgen tidlig, oioioi... Bare så synd det ikke er jeg som får være med på den ohh store åpningen, snufs

Meg og min kjære måtte bare le når vi gravde frem disse hjemmelagde nissene og englene på de nederste bildene. Vi hadde for noen år tilbake et lite juleverksted bare meg, han og rødvinen. Jeg tror ikke vi gjorde noe annet enn å le og le dagen etter... Skal si rødvinen hadde satt seg godt, for de fleste engelene hadde utrolig skeive glorier, håret på skakke... ja de så virkelig rare ut alle sammen (de på bildet er av den bedre sorten, og det sier jo alt hehe). De måtte nesten få sin plass, vekker litt morsomme minner :)

Jeg håper alle sammen får en desember måned med myyyyyyye kos og glede! Ikke så lenge til jeg hopper i loppekassa, har valgt å begynne kl 7 i morgen tidlig og heller løpe hjem til de små ikke så altfor langt utpå ettermiddagen, kjekt med fleksibel arbeidsdag... Hej då

hjerte

29 november 2008

Spiselige & uspiselige pepperkaker

29 nov 006

Pepperkakene som jeg sydde for en liten stund siden, har nå fått sin plass i en rød potte og pynter opp i vinduet.... Lille prinsen hadde jo så lyst på kakekake, som han kaller det :) Så da måtte vi jo trø til med litt bakst. Ehhh vi gjorde det fryktelig enkelt og fjuksa med deigen : den ble kjøpt ferdig på IKEA. Og små mini - pepperkake - former ble kjøpt på Åhlens (løp og kjøp 29 kr). Det var skikkelig stas med baby kaker :)

27 nov 008 27 nov 012

27 nov 018 27 nov 023

Så nå står de i krukker på vinduet på kjøkkenet og frister oss hele dagen :)

29 nov 015

Skal sende med en liten pepperkakebit sammen med julekortene i år, og da er det greit at de ikke tar så stor plass i konvolutten hehe (inspirert av godeste Bodil-Bo)

Ha en vidunderlig lørdagskveld og nyt de to siste dagene av november

hjerte

27 november 2008

Makeover + utfordring

Disse lysetakene kjøpte jeg på loppemarked i høst, for den latterlige summen av 10 kr

Bilde 226

De har støvet litt bort i boden, men nå var de klare for en makeover. Så det ble litt julesvung over det, rød spraymaling hehe

24 nov 08 115 

Fungerer helt utmerket i julen... Kjekt med litt forandring :)

Jeg har fått en utfordring fra Hos Sandra, Monas Lykkebo & Litt av mitt. Jeg er trofast leser hos dere alle 3, selv om jeg ikke alltid er like flink til å legge igjen spor etter meg :)

Utfordringen går ut på at jeg skal fortelle 7 sannheter om meg selv, hmmmm ikke lett dette her

* For 3 1/2 år siden var jeg singel, bodde i kollektiv, jobbet på Kilroy Travels og reiste vettet av meg. Nå lever jeg det gode liv sammen med mannen med kjempestor M, har 2 søte små & bor i enebolig = love it!!!

* Elsker hengekøyer, har 3 stk. Har bodd 7 dager i hengekøye i Mexico, i jungel og langs stranden. Og sov faktisk utrolig godt! Heldigvis slapp jeg unna myggstikk, det gjorde ikke min reisekompanjong....

* Mitt hovedmål på skolen var nynorsk, hadde M+ i rettskriving og prikkfritt språk. Mamma er til og med fra Hardanger. Hmmm hva skjedde...  Jeg syns det er fantastisk kjekt å lese nynorske blogger!!!

* Jeg laster heller ned tv-serier enn å se "live" på tv. Da kan jeg se når det passer meg :)

* Soving er utrolig viktig for meg... Får jeg ikke nok søvn, er jeg ikke særlig blid hihi. Heldigvis har vi 2 små som sover hele natten. Ytters sjeldent de våkner og lager "trøbbel" for oss nattestid (bank i bordet). Jeg sovner også utrolig lett. Kan ikke huske sist jeg så en hel film, eller leste mer enn 1 kapittel i en bok på sengen... Jeg har også klart å sovne i et viktig møte i Helsinki, grøss og gru : lurer på hva de tenkte.

* Min opprinnelige hårfarge er kommunegrå! Etter at jeg har fått barn har jeg rett og slett ikke tatt meg tid eller råd til å fly til frisør i tide og utide. Så jeg striper meg som oftest selv lys med farge fra H&M, kun 59 kr hurra.

* Jeg er fantastisk flink til å påbegynne mange nye prosjekter før jeg er ferdig med det jeg har i hånden! Men nå skal det nevnes at jeg er blitt mye flinkere etter at jeg begynte å blogge for 4 mnd siden, det er jo kjekt å ha noe å blogge om. Ikke gøy å lese om halvferdige prosjekter, så nå blir jeg mer motivert til å stå på. Hipp hurra!

Det var alt... Sparer de juice hemmelighetene, kan jo ikke utlevere meg helt :) Ser de fleste har svart på denne utfordringen så jeg sender ikke denne videre

Ha en fantastisk flott kveld alle bloggevenner og andre venner

hjerte

24 november 2008

Julekonfekt i box

24 nov 08 140

Den siste tiden har det vært mye sykdom i hus og lite energi til overs... Det er ikke noe særlig å legge seg tidlig om kvelden og tenke på alt en har lyst til å gjøre, for det er mye :)

Jeg har allikvel som mål å bli ferdig med julegaver og julebakst til 1 desember, for da skal jeg begynne å jobbe igjen etter 2 år hjemme med 2 krabater...

Og så må jeg nesten ta høyde for at jeg ikke får gjort noe særlig desember måned, den tiden jeg har til overs har jeg lyst til å bruke til kooooos med familien :)

Nå er heldigvis de små i bedre form, snåttmengden er betydelig redusert og hurra for det! Hver gang noen nyser, så er jeg parat med et snåttepapir... Skikkelig kjapp er jeg også hehe

I fjor trixet + mixet jeg sammen noen Sarah-Bernard-ligenede konfekt, som kommer til å bli en årlig juletradisjon her i huset... De er bare så vanvittig gode!!! De holder seg fint i kjøleskapet i en tett box :) I dag fikk jeg endelig pusle litt på kjøkkenet, så da er den første baksten unnagjort

24 nov 08 073 24 nov 08 081

24 nov 08 077 24 nov 08 091

24 nov 08 086 24 nov 08 142

Oppskriften har jeg lagt inn tidligere i år, og den finner du her

Første gang jeg lagde disse, lagde jeg bunnen helt fra scratch av, men ble så utrolig lei av å male mandler. Det har man rett og slett ikke tid til når en har småbarn... Så jeg forenklet prosessen noe helt voldsomt ved å kjøpe ferdig kransekakemasse og tilsette eggehviter. Bunnen ble faktisk bedre også :)

STEKETIPS : på Claes Ohlson får du kjøpt non sticky stekematter (tror det var 3 stk for kr 99). Disse er helt geniale å bruke spesielt når du skal steke kjeks... Ikke alltid så lett å få kjeks av bakepapir hele!

Husk å ikke steke bunnene så fryktelig godt, da blir de så harde. Sjekk om undersiden er brune, da kan du ta de ut. Smørkremen danderes når bunnene er kalde. Husk å smelte sjokoladen i vannbad med syltevoks. Vidunderene settes kaldt & gjemmes godt

Til helgen har jeg date med min kjære på kjøkkenet : vi skal lage våre hjemmelagde karameller + brente mandler... Og så blir det pepperkaker med ferdigdeig fra IKEA hihi, litt må vi jukse :) Jeg har i alle år bakt kjeks med og for min mor, men jeg er litt lei disse tradisjonelle kjeksene. Det blir rett og slett ikke spist. Så konfekt, pepperkaker, karameller og brente mandler er blitt vår tradisjon :)

Hva baker dere til jul???

hjerte

17 november 2008

Søndagspyssel + gaver



Søndagskveld hadde jeg date med symaskinen, og resultatet ble 2 vesker. En liten og en stor! Det spørs om de kan gies bort, ble litt skjønnhetsfeil her og der.... Men på den annen side er det jo litt av sjarmen med hjemmelagde gaver ikke sant?! Meget praktisk med voksstoff-vesker i ruskeværet her på Vestlandet :)

Ellers har jeg vært så utrolig heldig at jeg har vunnet 2 konkurranser! Jeg som ikke trodde jeg hadde vinnerlykke... Kanskje lykken har snudd? Blir nok litt Lotto tipping til helgen ja hihi
Den første gaven fikk jeg av Wallas verden, brukt på ny. En skikkelig inspirerende blogg for meg, med nyåpnet nettbutikk. Se det fine jeg fikk fra butikken hennes :



I love it :) Blir aldri lei av pynt og fattigmannssølv!
Gave 2 var fra MeandMolly som skulle rydde litt i DVD samlingen sin. I tillegg fikk jeg en kjempekul veske fra Mollysheaven (elsker denne nettbutikken din Molly). Min kjære syns vesken var kjempekul, men DVD`n kunne jeg forbeholde en jentekveld :)



Tuuuuusen hjertelig for flotte gaver, utrolig kos med litt oppmuntringer & overraskelser i hverdagen!!!
I tillegg må jeg takke og bukke for alle awards jeg har fått siste tiden fra Put it in a box, Fagerheim, Frå eit A4 liv, Litt av Mitt & Monas lykkebo
Helt fantastisk å bli satt pris på :)

Ha en vidunderlig uke alle sammen, det nærmer seg desember er det ikke deilig?!

12 november 2008

Extreme makeovers



For noen uker siden kjøpte jeg en billig kommode på loppemarked og den måtte jo pimpes litt.
Hjelpemidler :




Maling måtte jo til, og ingen bombe at det ble hvitt :)
Jeg ble kjempeinspirert av den fantastisk dyktige Hvit Stil og hennes sølvsprayede Ikea Trollsta ben, bare sjekk her
TIPS : stor box med spray koster bare kr 59 på Claes Ohlson og den syns jeg var knallbra! Ny favoritt... (De selger bare de vanligste fargene)
Jeg fant noen fine krone-knotter på Ting butikken, fant ut at 8 stk knotter ble litt dyrt for meg. Så det ble 2 stk prinsesse knotter og 6 stk litt mindre stæsjede fra Ikea :)
Slik ble den ferdige kommoden :



(skulle jo veldig gjerne hatt hvit seng ser jeg... jaja de vokser jo så fort ut av den grindsengen allikevel)

Flere makeovers fra tidligere innlegg



En billig kurvstol fra Fretex fikk en runde med sprayen (naboene må jo ha lurt på denne røykskyen som har svevd rundt huset vårt den siste tiden...)




En Fretex hylle fikk ny farge og innhold.
Jeg fikk sydd 3 stk Babushkadukker fra Tildas Julehus, blir dessverre ingen nærbilder (litt for mange skjønnhetsfeil der gitt...)




Tallerkenhyllen rommer min kjæres barnebøker, han har fått en liten hilsen fra selveste Torbjørn Egner i en av bøkene (morfaren var nabo`n).



Da er det er godt at bøkene har sin plass i høyden, langt unna snåttete neser og primhender...

Så nå begynner rommet til minstemor å ligne noe, mangler gardiner og der er jeg bare utrolig kresen! Kom gjerne med tips...
Litt flere bilder kommer her







Jeg må bare takke for alle utmerkelser, kommentarer, gaver og oppmerksomhet jeg får! Det er bare såååå kjekt å logge seg på hver morning, for der ligger det alltid noe spennende og venter. Om det er en kommentar eller om det er noen som har inspirert meg med et nytt innlegg... Jeg blir bare så vanvittig imponert over all kreativiteten og vennligheten :)

Ha en fortsatt fantastisk flott uke alle sammen, det skal iallefall jeg :)

11 november 2008

Vinner...e + julegavetips

Tusen tusen hjertelig takk for en fantastisk respons på julegave-tips-konkurransen!!!
Jeg har rett og slett fått et annet utfordring... nå har jeg FOR mye å velge mellom = luksusproblem :)
Det er umulig å plukke ut en vinner blandt alle de gode forslagene, så jeg måtte rett og slett bare trekke... 2 stk. Klarte ikke nøye med med bare 1. Eeeeelsker å gi gaver :)



Vinnerene ble, etter en voldsom scrolling med datamusen i blinde........ trommevirvel :
.
.
.
.
.
.
Muskatt & Kardemomme + Det blå hjertet
Hurra hurra hurra

Kjersti er du klar for kaffen vi har snakket om så lenge? Så kan du jo få gaven samtidig :)
Det blå hjertet, sender du meg adressen din. Da vanker det rødt hjerte til deg i posten, ikke blått hihi.

Ellers er det en travel hverdag her hjemmet med 2 snåttunger (utrolig hvor mye de produserer), så sliter litt med å ferdigstille en del av prosjektene mine. Litt småting har jeg fått sydd :



Ida (Put it in a box), syns bamsen din var så søt så tok en hermings :)
I går kveld fant jeg litt rester på hobbyrommet (huff det ligger mye rart der hvis man bare graver og leter litt...).
1 del restestoff + 1 del ubrukt hvit gardin + rødt bånd = vinpose i julegave



Ellers finner dere utrolig mange flotte julegavetips under kommentarer i forrige innlegg.
Det beste julegavetipset mitt kan jeg dessverre ikke legge ut, de "pårørende" stikker rett som det er innom bloggen. Så jeg får komme tilbake til dette etter jul....

Ha en fantastisk flott dag til deg! Jeg er plutselig tilbake :)

 
Blogglisten